ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На день Дунаю закарпатські діти створять карту України розміром з будинок

    29 березня 2024 п'ятниця
    161 переглядів

    У суботу, 28 червня, відбудеться прес-тур Ужгородського прес-клубу до двох локацій святкування міжнародного Дня Дунаю. У цей день, зокрема, школярі малюватимуть карту «Україна, об’єднана річками», ідея та розміри якої роблять її претендентом на включення до Книги рекордів.

    Учасники прес-туру побувають у селах Баранинці Ужгородського району та Квасово на Берегівщині. У Баранинцях підіб’ють підсумки дитячого конкурсу «Дамо бій пластиковим пляшкам!» та передадуть громаді контейнери об’ємом 1100 л для збору вторинної сировини. А також нагородять переможців конкурсу «Дунайський митець» (це загально-Дунайська творча феєрія, конкурс мистецьких виробів, матеріали для створення яких знайдені безпосередньо на березі річки, ставка або каналу).

    А у Квасові діти творитимуть карту, ідея якої полягає у прагненні показати цілісність та єдність української держави, об’єднаної річками. Розмір карти є значним (3 на 5 м).
    У Квасові також відкриють бювет питної води, збудований силами мешканців села за технічної допомоги проекту Європейського Союзу. Та презентують алею Небесної сотні.

    ***
    Для участі у прес-турі необхідно акредитуватися за телефонами/мейлом прес-клубу.
    Деталі щодо виїзду будуть повідомлені додатково.
    Запрошуються представники усіх ЗМІ.

    День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, який відзначається щорічно в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай. 2014 рік є ювілейним, коли країни басейну Дунаю відзначають 20 річчя з часу підписання Конвенції з захисту р. Дунай, яка створила передумови для посилення співробітництва між країнами щодо охорони і використання водних ресурсів та 10 річчя святкування Дня Дунаю. День Дунаю в Україні традиційно святкують в басейні Тиси, оскільки Тиса є притокою Дунаю.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору