ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Різдвяне послання Митрополита Хустського і Виноградівського Марка (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    73 переглядів
    Слава у вишніх Богові і на землі мир, в людях благовоління!

    Христос Рождається!
    Слава у вишніх Богові і на землі мир, в людях благовоління! (Лк. 2:14)

    Возлюблені у Господі боголюбиві отці, всечесне чернецтво, чесні іноки та інокині, дорогі брати і сестри!
    Христос рождається!
    Вітаю Вас з невимовною радістю – народженням Сина Божого! Адже Він народився, «щоб ми через Нього жили.» (1 Ін. 4, 9)
    Різдво Спасителя нашого Іісуса Христа відбулося настільки непримітним способом, що спочатку дізналися про цю подію не всі, а тільки ті, які могли допомогти воплотившомуся Месії-Младенцю у перші дні земного життя. Через свою простоту першими свідками радісної події стали пастухи, у чийому вертепі народився Син Божий. «Я сповіщаю вам велику радість», – почули вони від ангела Божого, «бо нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Котрий є Христос Господь» (Лк. 2, 10 -11). Цієї благої та радісної звістки сподобилися сьогодні і ми з Вами!
    Син Божий благоволив стати сином Людським, прийняти людську природу для того, «щоб, зробившись видимим, навчити, а навчивши – піднести нас до невидимого. Так як люди вважають зір достовірніше слуху, і в тому, чого не бачать, сумніваються, тому Бог і благоволив зробити Себе видимим і для очей за допомогою тіла, щоб знищити сумнів», – писав святитель Іоанн Златоуст.
    З народженням Господа нашого Іісуса Христа окрім видимого свідчення Божественної любові до роду людського на землю прийшов мир. Святитель Іоанн Златоуст чудово пояснив, що «мир настав не тоді, коли звернулися за допомогою ми… але коли покликав нас Той, чий праведний гнів ми заслужили… Він нас покликав, а людство відгукнулося на Його заклик. Так настав мир!»
    Але цей мир вселився у серцях тільки тих, хто вклонився воплотившомуся Сину Божому, хто все своє життя віддав служінню Спасителю та ніс слово Благої звістки навколишнім народам. Мир робимо не ми, мир приносить Нам Господь! Мир Божий почиває там, де його чекають і готові прийняти! Апостол Павло говорив: «Він є мир наш, Котрий зробив із обох одне і зруйнував перешкоду, яка стояла посередині, знищивши ворожнечу плоттю Своєю» (Єф. 2:14). Для того, щоб був серед нас мир, ми повинні згадати, що ми є Господні, зробити місце для Нього у своєму серці, припинити ворожнечу назавжди і почати радіти Народжему заради нас Младенцю Христу. Мир приходить тільки з Христом!
    Отримавши мир у наші серця як дар від Господа, ми наповнюємося радістю у ці святочні дні. Свята Церква вклала цю радість у коротенький піснеспів на славу народженого Христа: «Христос рождається – славте». Отже, як писав свт. Феофан Затворник, нам потрібно славити Христа так, «щоб цим славослів’ям насолоджувалась душа і серце, через що ми зможемо вгамувати потяг до гріховних занять та отримати від Господа втіху».
    У минулому році з Божої милості наша Хустська єпархія була осяяна новими благодатними починами: були освячені нові храми, поставлені нові священнослужителі, багато людей навернулося на шлях спасіння та відкрилися Господу. Це радує наші серця! Однак, час для духовного зростання зараз стає важким: проти Святої Церкви Христової піднімається все більше сил. Щоб вистояти у потоці неправди, нам необхідно навчитися жити з Христом. Особливо закликаю Вас перебувати з Господом у важкі часи випробування віри, щоб вистояти проти спокус, впізнати неправду і назавжди залишатися в Єдиній, Святій Соборній і Апостольській Церкві Христовій! «Хто витерпить до кінця, той спасеться» (Мф. 10:22)
    Ваші Високопреподобія боголюбиві отці, всечесне чернецтво, чесні іноки та інокині, дорогі брати і сестри! Запрошуючи Вас у ці святочні дні до славлення Спасителя світу, хочу побажати Вам миру Христового, того миру, який не закінчується!
    Нехай радість про народження Богомладенця Іісуса Христа зміцнить Ваш дух, наповнить Ваші домівки благодаттю, зміцнить ваші сім’ї, навчить молодь, а старців наших укріпить, щоб разом ми могли співати спочатку на землі, а потім і на Небі хвалебну пісню «Слава у вишніх Богові і на землі мир!»
    Христос рождається! Славімо Його!
    МАРК, МИТРОПОЛИТ ХУСТСЬКИЙ І ВИНОГРАДІВСЬКИЙ


    mark.jpg


    mark2.jpg


    mark3.jpg


    mark4.jpg


    mark6.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору