ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді дошкільнята та учні початкових класів харчуватимуться безкоштовно!

    18 квітня 2024 четвер
    52 переглядів
    В Ужгороді на обіди школярам і дошкільнятам передбачено майже 9 млн грн

    Сьогодні на засіданні депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та оподаткування погодили програму харчування в навчальних закладах Ужгорода на 2016 рік.

    Депутати, заступник міського голови Олександр Білак, секретар ради Андріана Сушко, начальники управлінь фінансового, освіти і просто мами школярів та дошкільнят, які прийшли в міськраду, оговорили основні положення програми харчування дітей. Наголошувалося: зміни до законів, які стосуються харчування в школах і дитсадках, Верховна Рада прийняла в останні дні року, Президент підписав 31 грудня, опубліковані вони були в січні, тому їх не передбачали при плануванні міського бюджету. Відтак для вирішення проблеми потрібно було терміново розробити програму, погодити її в рамках кількох управлінь, вирішити всі юридичні аспекти.
    Сніданки для учнів 1-4 класів державою гарантовано тільки для пільгових категорій дітей – малозабезпечених, з обмеженими фізичними можливостями, дітей-сиріт тощо. За програмою міської ради кількість дітей, які зможуть харчуватися, буде розширено. В школах чекають заяв від батьків, згодом шкільні ради прийматимуть рішення. Загалом, програмою передбачено для харчування дошкільнят та учнів початкових класів понад 8 млн. 781 тис. грн.
    Детально обговорили також, як можна буде приймати зміни до програми, щодо звітування про хід її виконання.
    Всі члени комісії, присутні на засіданні, одноголосно підтримали зазначену програму.
    Відтак, вже у понеділок, 18 грудня, її розглянуть на позачерговому засіданні виконкому, а згодом - на позачерговій сесії міськради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору