ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

50 тисяч доларів за мовчання вимагав полковник СБУ у єпископа

    25 квітня 2024 четвер
    79 переглядів
    Деякі особисті обставини життя і церковної служби єпископа...

    Під вартою опинився полковник, заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області.

    Полковник СБУ вимагав у священнослужителя 50 тисяч доларів за мовчання про деталі його особистого життя. Про це стало відомо з рішення апеляційного суду Одеської області від 23 грудня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.
    Під вартою опинився полковник, заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області.
    Виходячи з матеріалів досудового слідства, полковнику стали відомі «деякі особисті обставини життя і церковної служби єпископа», вікарія Одеської єпархії УПЦ МП, намісника Свято-Іверського чоловічого Одеського монастиря Діодора.
    Разом зі своїм заступником, полковник вимагав від єпископа 50 тисяч доларів за збереження таємниці і знищення компрометуючих матеріалів. А в разі несплати - погрожував зрадити інформацію розголосу та ініціювати кримінальне переслідування.
    Єпископ передав полковнику необхідну суму, і вже на наступний день тому висунули підозру у правопорушення за ст. 368 ч. 4 КК України. Мірою запобіжного заходу суд обрав ув'язнення на 2 місяці з заставою в 2 мільйони гривень.
    В апеляційній скарзі підозрюваний просив обрати іншу міру, не пов'язану з арештом, і зменшити суму застави, оскільки, згідно з довідкою про доходи самого полковника і його дружини, така сума є для них непомірною. Однак, враховуючи особливо тяжку ступінь злочину, а так само те, що підозрюваний все ще має доступ до службових документів, знищення яких може перешкодити розслідуванню, суд у задоволенні скарги відмовив.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости