ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українці, які відпочивають за кордоном, можуть заразитися вірусом Зіка

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    У згаданих країнах доцільно використовувати заходи захисту від комарів

    За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського центру з контролю і профілактики інфекційних захворювань з квітня 2015 року в Бразилії, а потім і в інших країнах Південної Америки відзначається епідемічне поширення захворювання, викликаного вірусом Зіка. В першу чергу вірус є небезпечним для вагітних жінок, йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ України.

    Як правило, захворювання протікає в легкій і середньо-важкій клінічній формі і закінчується одужанням. Разом з тим, на сьогоднішній день з'являються дані про вплив вірусу на плід людини.
    "Зараження лихоманкою Зіка жінок у перші три – чотири місяці вагітності призводить до аномалій розвитку плоду, в тому числі до мікроцефалії новонароджених", – йдеться у повідомленні.
    Тому, Державна санітарно-епідеміологічна служба України звертає увагу громадян на можливу небезпеку перебування вагітних у регіонах неблагополучних щодо вірусу Зіка.
    Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) допустила, що число заражень вірусом Зіку у країнах Південної та Північної Америки може досягти трьох-чотирьох мільйонів, включаючи 1,5 мільйона випадків у Бразилії. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.
    На спеціальній сесії Організації глава відділу інфекційних захворювань міжнародного громадського агентства охорони здоров'я PAHO Маркус Еспінал додав, що, згідно з дослідженням, взаємопов'язаний з вродженими захворюваннями у немовлят. Однак точно сказати, чи є інфекція причиною вроджених захворювань поки не можна. Дослідження, за його словами, незабаром буде опубліковано.
    "Ми поки точно не знаємо, чи проникає вірус, через плаценту і є причиною мікроцефалії. Однак ми впевнені, що вірус пов'язаний з цим", - сказав Еспінал.

    Нагадаємо, 27 січня в Європі був виявлений перший випадок зараження тропічним вірусом Зіку. Лабораторні дослідження показали позитивний результат на цей вірус у жителя Данії.

    Згодом, у Португалії, Фінляндії та Німеччини у кількох людей діагностували вірус Зіку, жоден з інфікованих не потребував госпіталізації.
    За необхідності перебування у згаданих країнах доцільно використовувати заходи захисту від комарів (репеленти, одяг з довгими рукавами, штани), намагатися уникати заболочених місць. У готелях не варто відкривати вікна, якщо вони не обладнані протимоскітними сітками. У разі нездужання після повернення негайно звертайтеся до лікаря і повідомте про країну свого перебування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору