ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У власника авто "за довіреністю" - можна легко забрати автомобіль назавжди!!!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    103 переглядів
    Ви не власники авто

    "У володільця авто за довіренністю" можна забрати машину назавжди (Постанова ВСУ у справі № 6-688цс15 від 16 грудня 2015р.)

    ПРАВОВА ПОЗИЦІЯ у справі № 6-688цс15: Видача довіреності на володіння, користування та розпорядження транспортним засобом без належного укладення договору купівлі-продажу цього транспортного засобу не вважається укладеним відповідно до закону договором та не є підставою для набуття права власності на транспортний засіб особою, яка цю довіреність отримала.


    Водночас довіреність не є підставою для набуття права власності на транспортний засіб особою, яка отримала цей документ.
    При розгляді 16.12.2015 справи №6-688цс15 на засіданні Судової палати у цивільних справах ВСУ визначився з правовою позицією, згідно з якою видача довіреності на володіння, користування й розпорядження ТЗ не може вважатися укладеним відповідно до закону договором купівлі-продажу.


    Позов про визнання спірного права власності був поданий набувачем авто у зв’язку з тим, що стосовно його реального власника відкрито виконавче провадження про стягнення заборгованості та накладено арешт на транспортний засіб, придбаний у 2010 році за договором купівлі-продажу. За згодою сторін договір оформлено у вигляді довіреності (на право керування та розпорядження автомобілем строком на 10 років з правом передоручення) та підтверджено нотаріально завіреною розпискою.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Власники іномарок на закордонних номерах вимагають у Президента "пересічку" один раз на рік (ВІДЕО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    фигня это всьо