ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тепер і Гонтарева визнала українські банки найгіршими у світі

    23 квітня 2024 вівторок
    77 переглядів
    В НБУ відзначають, що абсолютно згодні з рейтингом

    Голова Національного банку Валерія Гонтарева визнала українські банки найгіршими у світі.

    Про це вона повідомила на зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією в Києві.
    "Під шалену критику дій Національного банку нам вдалося провести реформи банківського сектору. Нещодавно, коли я була в Давосі, були оприлюднені рейтинги, де українські банки визнали найгіршими у світі. Це так і є, тому що українські банки в момент складання цього рейтингу були найгіршими у світі", - сказала вона.
    Гонтарева зазначила, що рейтинг був складений за підсумками 2014 року, а оприлюднений ще у вересні, тоді як новини з'явилися тільки в січні.
    За показником надійності українські банки є нагіршими у світі - 140 місце з 144 країн.
    Про це йдеться в звіті Global Competitiveness Report Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

    Звіт оцінює кожну з країн за допомогою дванадцяти груп показників, таких як здатність до інновацій, інфраструктура та макроекономічні показники. Всього використовується більш 100 індикаторів.
    Найгірший для України показник - це рейтинг надійності банків, в якому Україна перебуває на останньому місці.

    При цьому в НБУ відзначають, що абсолютно згодні з рейтингом.
    "Більше 20 років ніхто не займався реальною оцінкою стану банківської системи. Ми її отримали в жахливому стані, і були змушені проводити очистку. Наступний етап - "перезавантаження", і зараз ми створюємо базу для подальшого розвитку", - прокоментувала ЕП в.о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова.

    За її словами несприятлива ситуація сильно вплинула на українські банки, і вливання капіталу - один з основних факторів, які допоможуть забезпечити стабільність банківського сектора, і фінансової системи в цілому.

    "З 20 найбільших банків, діагностика яких була проведена, 4 не вимагали докапіталізації, а 5 - вже її провели, не розтягуючи цей процес на планові три роки", - додала вона.

    Також у звіті кожного року формується рейтинг найбільш проблемних факторів для ведення бізнесу. Для України це коррупція, доступ до фінансування та інфляція.

    При цьому, показник коррупції у порівнянні з минулим роком опустився на півтора пункти - з 17,8 на 16,6, а інфляція, навпаки, виросла на 3,5 - з 8 до 11,5.

    Читайте також: Син голови Нацбанку Гонтаревої, у басейні з вином... "рятує гривню", яку топить мати

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору