ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В СБУ показали найдену зброю, з якої розстрілювали майданівців (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    39 переглядів
    В розстрілі активістів Майдану підозрюються 25 співробітників "Беркута"

    Фрагменти 23 автоматів, однією снайперської гвинтівки Драгунова і помпової рушниці "Іж" 12-го калібру, з яких могли розстрілювати активістів євромайдан, були знайдені в водоймі в Голосіївському районі Києва.

    Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

    За його словами, 12 серпня минулого року після отримання оперативної інформації були осуществлені відповідні розшукові заходи, в результаті яких у водоймі і частково на його близькому узбережжі були виявлені фрагменти зброї, з якого можна скласти 23 автомата Калашникова калібру 7,62.

    Остафійчук зазначив, що після ряду складних і тривалих експертиз по залишкам номерів, які були затерті, вдалося ідентифікувати 12 одиниць зброї, яка перебувала на озброєнні київського полку "Беркут".

    "Ми ідентифікували це зброя, що вона має відношення до того, що відбувалося. Зараз буде проведена ще одна експертиза за зразками стовбурів, і я не виключаю, що це (можливість використання знайдених зразків зброї проти учасників євромайдан - УНІАН) буде встановлено", - сказав Остафійчук.
    У свою чергу начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк зазначив, що, згідно з даними слідства, після подій на Евромайдане 20 лютого 2014 року з місця дислокації "Беркута" зникли 25 автоматів Калашникова, 2 гвинтівки Драгунова.

    Горбатюк підкреслив, що за наявною тоді інформації, цю зброя нібито вивезли до Криму, але, як з'ясувалося, воно була приховано, і зроблено все можливе, щоб його неможливо було ідентифікувати.

    Також Горбатюк нагадав, що в розстрілі активістів Майдану підозрюються 25 співробітників "Беркута", 20 з яких розшукується, за двома - справи вже розглядає суд, за трьома - розслідування завершується.

    Відповідаючи на уточнююче запитання про можливе місцезнаходження розшукуваних, Горбатюк сказав: "Є попередня інформація, що багато осіб знаходяться в РФ або в тимчасово окупованому Криму. На жаль, затримати їх там неможливо, оскільки РФ не відповідає на наші запити по тих подіях".

    Знайдену зброю сьогодні передали в якості речового доказу по справі Генеральній прокуратурі України.
    Читайте також: Самі садять, самі й беруть. СБУ вимагали хабар у 200 тисяч гривень

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору