ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для поновлення виплат від матерів-одиначок чекають декларацій і заяв

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    Нові правила нарахування допомоги матерям-одиначкам.

    Поновлювати виплати доведеться щопівроку

    Нові правила нарахування допомоги матерям-одиначкам. Наразі вони нічого не отримують, виплати призупинили на кілька місяців. До кінця березня матусі мають подати до органів соцзабезпечення декларації про доходи і нові заяви. І лише після цього їм перерахують розмір допомоги.
    Поки 10-річний Арсен насолоджується вільним часом, його мама Наталя з острахом чекає на випускний. Наталя виховує сина сама. Два роки тому її ще й скоротили на роботі.
    "Весь наш сімейний дохід дві пенсії батьків і 400 грн виплати", - розповідає жінка.
    Торік від держави мати-одиначка отримувала 400 гривень на місяць. За січень 16 року - ні копійки, бо змінилися правила нарахування.
    Аби отримати виплати на дитину, відтепер потрібно подавати декларацію про доходи. Поновлювати її за новими правилами доведеться щопівроку. У мінсоцполітики впевнені, так допомогу отримають ті, хто її справді потребує.
    Зараз прожитковий мінімум на дитину до 6-ти років 1167 гривень, до 18 – 1455, до 23-х – 1378. Однак скільки отримає родина залежить від доходу матері одиначки і формули міністерства.
    До кінця березня в соцзабез треба подати декларацію за півроку. Це і зарплатня, інші соцвиплати та аліменти. Потім вираховують середній щомісячний дохід і ділять на кількість членів родини. Приміром, у родині, де є лише мама-одиначка з дитиною до 6-ти років і середній дохід - тисяча гривень - цей показник становитиме 500 гривень. Різницю між ним і дитячим прожитковим мінімумом і сплачуватиме держава. Тобто - 1167 гривень мінус 500. Тож допомога буде дорівнювати 667 гривень.
    "Для сім'ї, яка має більш низький дохід допомога через адресні засади надається в більшому розмірі, тому що вона її більше потребує. Для сім'ї, яка отримує дохід високий така допомога взагалі надаватися не буде", - розповідають у відомстві.
    При оформленні заяви в соцзабезі потрібна декларація про доходи, свідоцтво про народження дитини, довідка зі школи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору