ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порошенко вимагає негайно притягнути до відповідальності корупціонерів Кашубу, Головатого і Терещенко

    19 квітня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    І ключове, за що нам треба боротися, - це довіра громадян

    Глава держави звернувся до Прем'єр-міністра, Генерального прокурора та Директору Національного антикорупційного бюро України з листом, в якому наголосив на неприпустимості випадків неефективних дій у запобіганні корупції й необхідності притягнення до відповідальності виявлених корупціонерів.

    Про це повідомили в прес-службі Президента.
    У листі, зокрема, йдеться про те, що керівники високого рівня - Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю України Сергій Головатий - були затримані співробітниками Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України на отриманні хабарів. Була виявлена ​​причетність до корупційних дій голови Державної служби експертного контролю Юрія Терещенка - в ході проведення обшуку за його місцем проживання виявлено частину грошових коштів, переданих напередодні Головатому в якості хабара. Однак затримані чиновники, згідно з судовими рішеннями, вийшли на волю і поновлюються на посадах.

    «Вважаю неприйнятним бездіяльність правоохоронних органів та керівництва Уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у вчиненні корупційних злочинів, повинні звільнятися з посад або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов'язків на час проведення слідства і суду. Чекаю мати змогу ефективної реакції на зазначені факти», - йдеться в листі Президента.

    Напередодні під час засідання Ради регіонального розвитку Глава держави наголосив на важливості формування в суспільстві атмосфери нетерпимості до корупції. «Реальна боротьба з корупцією потребує серйозної допомоги, незважаючи на те, що ми до цих пір маємо проблеми в судовій системі, незважаючи на те, що Парламент не проголосував за закони, які нарешті зупинять вихід під заставу корупціонерів, особливо тих, хто схоплений «на гарячому». Ніхто не має права мати «парасольку», і ключове, за що нам треба боротися, - це довіра громадян», - заявив Порошенко.
    Читайте також: "Закон Надії Савченко" ставить під загрозу безпеку українців

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости