ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фейсбук викликали у суд через цензуру оголеного тіла

    24 квітня 2024 середа
    60 переглядів
    В центрі схожого скандалу опинилася картина "Морозиво" Евеліни Аксель

    Соцмедіа-гіганта Facebook спіткала поразка у Паризькому апеляційному суді. Мова йде про позов французького вчителя через видалення його посту з зображенням картини Гюстава Курбе "Походження світу".

    У 2011-му році Фредерік Дюран-Байсасс подав до суду на Facebook за те, що соцмережа видалила пост, бо він містив зображення статевих органів, та заблокувала його акаунт. Позивач зажадав компенсації в розмірі 20 тисяч євро.

    У 2015-му році вчитель здобув перемогу в верховному суді Парижа. Проте представники відповідача подали апеляцію, посилаючись на те, що подібні справи можуть розглядатися лише в Каліфорнії.
    Проте тепер у цій справі остаточно поставлено крапку. Апеляційний суд вирішив, що французькі користувачі Facebook мають право позиватися проти соцмережі у Франції.

    Із часів подання позову Дюрана-Байсасса адміністрація Facebook зробила правила щодо розміщення фотографій картин, скульптур та інших творів мистецтва, що зображають оголені тіла, менш жорсткими.

    Проте нещодавно в центрі схожого скандалу опинилася картина "Морозиво" Евеліни Аксель. Її фото на своїй сторінці опублікував Музей мистецтв Філадельфії, анонсуючи виставку International Pop.

    Facebook видалив зображення, угледівши в ньому непристойність. Музей повторно розмістив його, підкресливши, що роботи Аксель можна розглядати як критику мейнстрімового поп-арту, де жінок часто зображають як пасивні, декоративні об’єкти. Тоді ж як Аксель намагалася показувати активних, упевнених у собі жінок, котрі прагнуть задоволення на своїх власних умовах, зокрема як героїня "Морозива", що насолоджується десертом.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору