ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рівіс – воїнам-афганцям: Ви взірець для тих, які стоять сьогодні на лінії вогню на сході країни! (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    До «Скорботної матері» прийшли керівники області, міста, афганці з родинами.

    Квітами, хвилиною мовчання та військовими залпами вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців сьогодні в Ужгороді. Урочистості відбулися з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці від дня остаточного виведення радянських військ з Афганістану.

    До пам’ятника «Скорботної матері» на Православну набережну прийшли керівники області, міста, афганці та члени їх родин.

    До воїнів-афганців, учасників мітингу звернувся голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    - Гарячі точки стали для вас не тільки місцем проходження нелегкої військової служби, але й перевіркою на самопожертву, бойове братство і мужність. Рівно 27 років тому завершилася війна, яка тривала довгих 10 років. Ця війна забрала життя, зламала людські долі, принесла в сім’ї горе. Це горе буде боліти, поки житимуть батьки, брати й сестри, вдови і діти загиблих та покалічених війною. 53 закарпатці не повернулися до рідних домівок з афганської війни, п’ятеро – зникли безвісти, 60 стали інвалідами. Ми пам’ятаємо воїнів, які виконали свій військовий обов’язок, схиляємо голову перед їхньою самопожертвою, – зазначив керівник краю.

    Голова обласної ради Михайло Рівіс у своїй промові наголосив: нині країна переживає нелегкі часи, зазнає агресії зі сторони тих, кого завжди вважала друзями. Він щиро подякував воїнам-афганцям за громадянську позицію і патріотизм. «Ви берете участь у волонтерських рухах, даєте відсіч ворогу безпосередньо на лінії зіткнення, допомагаєте військовим проходити психологічну та медичну реабілітацію. Це цінить весь український народ!, – наголосив Михайло Рівіс. – Ви взірець для тих воїнів, які стоять сьогодні на лінії вогню на сході країни».

    До бойових побратимів звернулися голови територіальної організацій Української Спілки ветеранів Афганістану Віктор Югас та обласної Спілки ветеранів війн Михайло Куцкір.

    Присутні вшанували загиблих у війнах хвилиною мовчання. По завершенні мітингу до стели загиблим воїнам-афганцям поклали квіти. Військові вшанували пам’ять загиблих урочистими залпами зі зброї.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору