ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Містика на нічку... привид в Горянському замку (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    93 переглядів
    Часто з'являється жіноча постать, що пливе легкою хмаринкою над землею

    Всі жителі міста знають про унікальну церкву в Горянах, і мало хто в курсі, що в околицях цієї споруди гуляє ... привид.

    Старожилам відома легенда про Горянський замок і правительку цих земель Грагіссе, яка була єдиною дочкою в родині, коріння якої бере початок від самих Арпадовичів. Дівчина росла мудрою і кмітливою. А ще мала неземну красу. Але серце дівчини було неприступним. Вона хотіла одного - зробити недоторканними власні землі, які неодноразово піддавалися нападам і спустошенням.

    Одного разу на Срібну Землю прийшло велике і могутнє військо. Воно наблизилося до стін Горянської фортеці. Вже вранці в правительки Грагіссе вирушили чужоземні делегати. Один з послів повідомив: якщо вона не вийде заміж за їх правителя, то замок захоплять. Красуня відмовилася. Тому ворог відразу пішов в наступ. У ці хвилини люблячий свою правительку слуга Владислав запропонував Грагіссе втекти, але вона відмовилася, бо не могла кинути в біді рідний дім.


    privid3.jpg


    Бачачи, що його кохана не залишить свої володіння і не втече з ним нікуди, вірний охоронець відкрив хід до потаємного підземелля і штовхнув туди дівчину, встигнувши закрити за нею двері - назавжди! Сам юнак, знесилений і поранений, впав і помер через кілька хвилин. Як довго жила його мила в печерах Горянського замку - ніхто не знає. Більше про неї нічого не чули і не бачили її.

    Після тієї запізнілої весни інколи над горцями в нічному небі з'являється жіноча постать, що пливе легкою хмаринкою над землею. Душа Грагіссе хоче повернутися, але не може, тому що двері закриті вже століття. Кажуть, що відкрити їх може тільки жінка з чистою душею і серцем.

    Зате Горська правителька віддасть їй свій перстень, який отримала в подарунок від Владислава. Кільце з сімома діамантами досі перебуває на її правій руці. Якщо прикраса спробує забрати хтось інший, то буде лежати на ньому прокляття і він засне вічним сном.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Містика на нічку - руїни Середнянському замку на Закарпатті забрали з собою багато таємниць. Може й навічно...


    privid2_0.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору