ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українця зобов'язали сплатити 4,7 млн грн штрафу

    28 березня 2024 четвер
    30 переглядів
    Дорогоцінне каміння знаходилось у тайнику зробленому кустарним способом

    Представники Закарпатської митниці ДФС довели в Ужгородському міськрайонному суді скоєння правопорушення громадянином, водієм, який намагався через митний кордон України у серпні 2015 року перемістити 48 кг бурштину.



    Бурштин виявлено на митному посту «Ужгород» під час здійснення поглибленого митного огляду транспортного засобу та напівпричепа. Дорогоцінне каміння знаходилось у тайнику зробленому кустарним способом під днищем вантажного відсіку напівпричепа.

    Експерти оцінили дорогоцінне каміння в 4 млн 666 тис. грн. Скоєне громадянином правопорушення було кваліфіковане митницею за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

    Як значиться в матеріалах справи, водій у своєму поясненні вказав, що на прохання невідомих осіб, за винагороду, з метою перевезення через митний кордон України, помістив пакети у спеціально виготовлене сховище.

    Факт спроби незаконного переміщення товару через кордон підтвердили й два свідки, які були присутні під час митного огляду транспортного засобу.

    Як значиться у постанові суду, ці докази повністю підтверджують вину громадянина у скоєнні правопорушення. Водночас, сторона захисту жодних переконливих доказів, які би спростовували висновки суду, не навела. Все чого домагався захист полягало в необхідності повернення матеріалів для додаткової перевірки, при цьому не наведено жодних обґрунтувань для проведення такої перевірки, а також виклику та допиту свідків – власників тягача та напівпричепа, які згідно з ст. 465 підлягають конфіскації, незалежно від того чиєю власністю вони являються.

    Не дивлячись на всілякі намагання представника порушника уникнути відповідальності, суд виніс рішення та постановив застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 4 млн 666 тис. грн, а також конфіскувати бурштин та напівпричіп вартістю майже 170 тис. грн. Відтак суд постановив стягнути з громадянина на користь Закарпатської митниці ДФС витрати на зберігання майна, а також на користь держави – судовий збір.


    Читайте також: Імовірних контрабандистів затримали на кордоні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору