ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатську школу живопису представили в угорському Дебрецені (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    103 переглядів
    Закарпатський живопис розпочав подорож територією Угорщини з Мішкольца

    Як стверджують організатори, такої масштабної презентації закарпатських художників у сусідніх країнах не було з часів незалежності України.

    У четвер, 25 лютого, в угорському місті Дебрецені розпочала свою роботу унікальна виставка – на розсуд поціновувачів мистецтва представлені понад 70 творів закарпатського мистецтва (живопис і скульптура). Виставка проходить за підтримки угорського уряду та сприяння Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді.

    Виставка унікальна тим, що з часів незалежності України такого масштабного за кількістю представлених митців культурницького заходу ще не було. Закарпатську школу живопису в рамках виставки представив 31 митець. Угорські, а відтак і словацькі поціновувачі мистецтва можуть помилуватися роботами Володимира Микити, Бориса Кузьми, Наталії Грабар, Олени Кондратюк, Антона Ковача, Івана Бровді, Богдана Коржа, Володимира Павлишина, Атілли Коприви, Ференца Ерфана, Олександра Громового, Ярослава Борецького, Людмили Корж-Радько, Ласло Мадяра та інших.

    Присутній на виставці урядовий уповноважений Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини д-р Іштван Грежа високо оцінив виставку та рівень її організації. «Ми дуже високо оцінюємо таке розмаїття творчого потенціалу Закарпаття, яке представлене тут, фактично, зараз ми бачимо дух Закарпаття, – сказав д-р Грежа. – Хочу відзначити, що нині вся Європа переживає складні часи, і культура, духовне єднання здатні допомогти здолати значні випробовування. Саме тому вкрай важливо за найменшої можливості представляти культурну складову кожної нації. Угорський уряд вважає, що це та цінність, яку потрібно підтримувати, і докладає всіх можливостей до цього».

    Слід відзначити, що закарпатський живопис розпочав подорож територією сусідньої країни з Мішкольца, вчора на невеликий термін зупинився в Дебрецені, відтак відвідає ще кілька міст Угорщини й лише так буде представлений у Будапешті. Хоча й на цьому виставка не завершить свою роботу – на неї ще чекають у Словаччині, адже й там хочуть побачити, чим живе сучасне мистецьке Закарпаття.

    ІнфоСлужба Закарпаття
    ЧИТАЙТЕ також: Унікальна виставка Закарпатської школи живопису презентована у столиці


    0_9618-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору