ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Митники Закарпаття і далі прийматимуть "аварійні" довідки від власників авто з іноземною реєстрацією

    18 квітня 2024 четвер
    34 переглядів
    Митники та активісти об’єднали зусилля для напрацювання змін до законодавства

    Але у відомстві залишають за собою право перевіряти ці документи на предмет фальсифікації та достовірності зазначеної в них інформації.

    Створити робочу групу, розблокувати кордон та запропонувати зміни до митного законодавства – до таких компромісних рішень, які будуть втілюватись поступово, дійшли сьогодні керівництво Закарпатської ОДА, Закарпатської митниці ДФС, прикордонників та ініціативна група, яка представляла активістів, що блокували пункти пропуску.
    Зустріч проходила в режимі жвавої дискусії, учасники апелювали до норм Митного кодексу, буквально зачитували його статті вголос. Найбільш дискусійним та гострим стояло питання прийняття працівниками митниці довідки про факт аварії або дії обставин непереборної сили. Митники запевнили власників автомобілів з іноземною реєстрацією, що довідки приймаються і будуть прийматись, але у відомстві залишають за собою право перевіряти ці документи на предмет фальсифікації та достовірності зазначеної в них інформації.
    В решті решт, бажання всіх сторін – знайти конструктивне рішення, взяло гору.
    – Ми домовились вирішувати все в законній площині, працювати над вирішенням в частині змін до митного законодавства. Робоча група із юристів Закарпатської митниці ДФС, активістів та Громадської ради при Головному управлінні ДФС працюватиме та підготує документ, який буде скеровано до Верховної ради України, – зазначив за результатами зустрічі Володимир Колесніков, начальник Закарпатської митниці ДФС.
    Розробити позиції змін до законодавства робоча група повинна найближчим часом. Юристи з обох сторін мають узгодити свої позиції та запропонувати єдиний варіант вирішення питання в законодавчому полі.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору