ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Невже УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області спровокували збройний конфлікт в Мукачево - частина 1 (Документ)

    25 квітня 2024 четвер
    131 переглядів
    Збройний конфлікт, який виник 11 липня 2015 року у м. Мукачеве

    Саме такі висновки робить Ужгородська правда проаналізувавши звіт ТСК Верховної ради з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області опублікованому на сайті Верховної Ради.

    Також у звіті написано що збройний конфлікт 11 липня 2015 року в м. Мукачеве значною мірою був спровокований діями керівництва УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області, оскільки керівники та працівники цих органів не лише були поінформовані про зустріч представників ДУК ВПР “Правий сектор” з народним депутатом України Ланьом М. І. 11 липня 2015 року у м. Мукачеве, але й брали участь в організації цієї зустрічі та її оперативному супроводі.

    Бездіяльність керівництва області, Прокуратури Закарпатської області, УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області, причетність органів влади до кришування контрабанди цигарок, наркотиків, та товарів в Закарпатській області. Також про те що озброєні організовані злочинні групи мали (скоріше всього і мають) корумповані зв’язки в органах влади.
    1653699.jpg
    Цікаво що, державні органи Закарпатської області продовжили роботу у звичному для себе режимі, характерні ознаки якої: клановість, корумпованість, кругова порука, кумівство, недосконала кадрова політика, нездатність прогнозувати розвиток подій та ефективно реагувати на надзвичайні події, низькій рівень розслідування кримінальних правопорушень, приховування злочинної діяльності, відсутність належної взаємодії між правоохоронними органами, їх конкуренція у контролі за контрабандними потоками, “забезпечення даху” владними структурами та посадовими особами правоохоронних органів організованим злочинним угрупуванням, які займаються контрабандою тощо.

    45914.jpg

    Повний текст звіту можете завантажити на сайті Верховної Ради

    ЗВІТ

    Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області
    про виконану роботу

    11 липня 2015 року близько 13.00 у м. Мукачеве Закарпатської області стався збройний конфлікт між групою озброєних осіб у військовій формі з символікою „Правого сектору” та охоронцями спортивного комплексу „Антарес”. Після прибуття на місце події працівників міліції учасники вказаного конфлікту застосували стосовно них вогнепальну зброю.
    У результаті цього конфлікту тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали працівники правоохоронних органів та цивільні особи. Були також знищені та пошкоджені автомобілі УМВС України в Закарпатській області.
    Враховуючи надзвичайний суспільний резонанс, який викликала зазначена подія, Верховна Рада України Постановою „Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області” від 14 липня 2015року № 598-VIII утворила Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області (далі – ТСК).
    Головою ТСК Верховна Рада України обрала народного депутата України Паламарчука Миколу Петровича (фракція ПАРТІЇ „БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”), а її членами – народних депутатів України:
    Антонищака
    Андрія Федоровича - фракція ПАРТІЇ „БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА;”
    Геращенка
    Антона Юрійовича - фракція Політичної партії „НАРОДНИЙ ФРОНТ;
    Капліна
    Сергія Миколайовича - фракція ПАРТІЇ „БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”;
    Костенка
    Павла Петровича - фракція Політичної партії „Об’єднання „САМОПОМІЧ”;
    Крулька
    Івана Івановича - фракція політичної партії „Всеукраїнське об’єднання „Батьківщина””;
    Лунченка
    Валерія Валерійовича - фракція Політичної партії „НАРОДНИЙ ФРОНТ”;
    Мельничука
    Івана Івановича - фракція ПАРТІЇ „БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”;
    Мосійчука
    Ігоря Володимировича - фракція Радикальної партії Олега Ляшка;
    Папієва
    Михайла Миколайовича - фракція Політичної партії „Опозиційний блок”;
    Пастуха
    Тараса Тимофійовича - фракція Політичної партії „Об’єднання „САМОПОМІЧ”;
    Пацкана
    Валерія Васильовича - фракція ПАРТІЇ „БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”;
    Святаша
    Дмитра Володимировича - група Партія „Відродження”;
    Тетерука
    Андрія Анатолійовича фракція Політичної партії „НАРОДНИЙ ФРОНТ”;
    Шаповалова
    Юрія Анатолійовича - група „Воля народу”.
    Основним завданням ТСК визначено здійснення парламентського контролю за станом забезпечення неупередженого та прозорого розслідування обставин вказаного конфлікту.
    За період роботи ТСК проведено 7 засідань: 5 із яких відбулися у приміщенні Верховної Ради України (15, 17, 22 липня, 5 серпня, 17 вересня 2015 року), та 2 виїзних – у Закарпатській області (18 – 21 липня, 17 – 20 серпня 2015 року).
    У засіданнях ТСК взяли участь заступник Генерального прокурора України Столярчук Юрій Васильович, заступник Міністра внутрішніх справ України Паскал Василь Федорович, перший заступник Голови СБУ – керівник Антитерористичного центру при СБУ Маліков Віталій Володимирович, перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Серватюк Василь Миколайович, начальник Головного слідчого управління МВС України Вакуленко Олександр Федорович, начальник Головного слідчого управління СБУ Остафійчук Григорій Володимирович, старший прокурор Генеральної прокуратури України Голінченко Олександр В’ячеславович, начальник штабу АТЦ СБУ Кузнєцов Геннадій Іванович, начальник Головного управління власної безпеки ДФСУ Шеремет Юрій Віталійович, заступник Голови Державної фіскальної служби України Лікарчук Костянтин Ігорович, начальник Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФСУ Мельник Вадим Іванович, директор Департаменту оперативної діяльності ДПСУ Цигикал Петро Олександрович, старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Попов Андрій Олександрович.
    Для надання інформації про відомі їм обставини вказаного конфлікту на засідання ТСК були офіційно (безпосередньо та через Голову Верховної Ради України) запрошені народні депутати України В.І. Балога, М. Найєм та Д.А. Ярош. У засіданні ТСК взяв участь та надав відповідні пояснення лише народний депутат України М.Найєм, а народні депутати України В.І. Балога та Д.А. Ярош на засідання ТСК не прибули та відомої їм інформації щодо обставин конфлікту не надали.
    Свої пояснення щодо зазначеного конфлікту на виїзному засіданні ТСК 18 – 21 липня 2015 року надали:
    hqdefault.jpg
    Ланьо М.І. – народний депутат України;
    1400656373_s419x0-news-14931610.jpg
    Шаранич С.О. – начальник УМВС України в Закарпатській області;
    Geletey-Volodimir-mol1-300x300.jpg
    Гелетей В.В. – в.о. начальника УСБ України в Закарпатській області;

    Цигейко П.О. – директор департаменту оперативно-розшукової діяльності Державної прикордонної служби України;
    Пашкуляк А.В. – заступник директора філії „Кіровський спецкар'єр”;
    300413-06.jpeg
    Шимоняк В.В. – начальник Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області (далі – Мукачівський МВ УМВС);
    Щадей В.В.– співробітник УСБУ в Закарпатській області;
    d0414863c8bb6396748b4f42955d7a67.jpg
    Гурцик А.В. – заступник начальника Мукачівського відділу СБУ;
    60d034dde079025ffb1256a5f04fe559.jpg
    Товкан Я.В. – заступник начальника Мукачівського МВ УМВС;


    Стойка Василь – батько командира Добровольчого українського корпусу військово-політичного руху „Правий сектор” (далі ДУК ВПР „Правий сектор”) Романа Стойки;
    Хаятова Алла – помічник Голови Закарпатської ОДА;
    07968574635241_1.jpg
    Губаль В.І. – колишній Голова Закарпатської ОДА;
    5509273_0.jpg
    Москаль Г.Г. – Голова Закарпатської ОДА;
    558948ce85da4.jpeg
    Крутяк Роман – в.о. керівника Закарпатської митниці ДФСУ;
    12821546_975959725773402_4821813638544910938_n.jpg
    Ленд’єл З.З. – міський голова м. Мукачеве;
    56826a022eb79-20151229125725.jpg
    Янко В.М. – прокурор Закарпатської області;
    11800213_119104218433774_1800140758140285317_n.jpg
    Сачко Олександр – представник ДУК „Правий сектор”.
    Робота ТСК проходила публічно, на її засідання ТСК запрошувалися та були присутні представники ЗМІ, за погодженням членів ТСК та запрошених на її засіданнях постійно проводився запис на диктофон та велися стенограми засідань.
    ТСК направила понад 70 звернень до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Державної прикордонної служби України, Закарпатської обласної державної адміністрації та інших державних і недержавних установ щодо надання інформації, матеріалів та документів, які стосуються вказаного конфлікту.


    Продовження у наступній частині

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору