ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатах розлючений ведмідь пошматував мисливців за оленячими рогами (ВІДЕО)

    23 квітня 2024 вівторок
    64 переглядів
    Постраждалого госпіталізували з рваними ранами ніг та голови

    Одного постраждалого госпіталізували з рваними ранами ніг та голови


    У Карпатах на місцевих мешканців, мисливців за оленячими рогами, напав ведмідь. Чи чоловіки розбудили клишоногого, чи він сам блукав у пошуках їжі – невідомо. Однак на Турківщині за останні роки вже вчетверте хижаки нападають на людей.


    Розлючений ведмідь напав на групу селян високо в горах поблизу села Головське. Ліс, яким блукали селяни, є частиною заповідника Сколівські бескиди. Троє чоловіків вирушили далеко в гори практично за 15 км від цивілізації.



    За словами очевидців, клишоногий просто «виріс» з-під землі і напав на 40-річного Миколу. У нього рвані рани ніг та голови. Життю вже нічого не загрожує, але в лікарні чоловік проведе ще багато часу. Сам же постражадалий про свою зустріч з хижаком розповідати не хоче, лікарі ж переконують, що йому дуже пощастило.


    «Щелепи ведмедя, кігті ведмедя… один укус – і він міг відкусити чи перекусити передпліччя, це ж велика вага, то хижак», – зазначив заввідділення травматології Дрогобицької міської лікарні Ігор Мархева.


    Про те, що робив чоловік в горах, не розповіла і дружина постраждалого. «Ми там виросли, то по тих лісах часто ходимо. Зрештою, я не знаю куди він там пішов, що натрапив на ведмедя», – ухиляється від питання дружина потерпілого Василина.


    У Головському вже 4 роки поспіль навесні клишоногий тероризує селян. До хат близько хижак не підходить. Але щороку в березні на нього натрапляють саме в хащах. Туди селяни ходять не на прогулянку.


    «У нас навесні, коли олені скидають роги, а зараз саме йде скидка рогів, то люди ходять і збирають їх», – зізнався сільський голова Михайло Тупичак. А потім їх продають. За пару можна вторгувати і 100 доларів. А тут у селі це єдиний хороший підробіток.


    Скористатися такою нагодою Микола запропонував і рідному братові. Саме Іван врятував його від ведмедя. «Я дивлюся ведмідь його дре, гарчить… потім дивлюся, а вони котяться з ведмедем, то було десь вже 3 метри, лише опісля вдалося його відігнати», – згадує брат потерпілого Іван. А далі Іван із сусідом несли Миколу 15 км на руках горами.


    Фахівці кажуть, найімовірніше це була ведмедиця із приплодом. Аби не потрапити в пащу до ведмедя, радять не ходити лісом поодинці.


    «Для того аби не було таких небажаних зустрічей, треба шуміти, от іде група людей, створює шум і тварина, яка знаходиться на певній відстані, коли люди її ще не бачать, а вона вже відчуває присутність людей, зробить все можливе, аби не наближатися», – розповів директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович. А ще кажуть, що втікати треба догори а не донизу, а при можливості взагалі стояти непорушно, не робити різких рухів, аби не дратувати клишоногого.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Містика на Прикарпатті... Чупакабра тримає в страху місцевих жителів (ВІДЕО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору