ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Великобичківському лісгоспі звільнили вартовогo

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    У середу, 28 вересня, на сайті Інтернет-видання «Трибуна» було висвітлено статтю щодо того, що на Закарпатті керівника лісового господарства «зловили» на порушенні прав працівників під назвою «На Закарпатті керівника лісового господарства “зловили” на порушенні прав працівників (ДОКУМЕНТ)».

    Як зазначає редакція, керівник ДП «Великобичківське ЛМГ» Юрій Сойма притягнутий до адміністративної відповідальності за ненадання документів інспекції праці для перевірки про порушення Кодексу «Про працю» стосовно працівників підприємства.
    Редакція вказує, що працівниця даного підприємства Ярослава Гріджак звернулася до інспекції праці щодо невиплати заробітної плати за відроблені години позаурочно, у вихідні та святкові дні. Редакцію дивує відсутність реакції з цього приводу голови Державної агенції лісового господарства Христину Юшкевич, так і начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги. Однак до працівників лісового господарства журналісти Інтернет-видання не зверталися.
    Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує широкі кола громадськості, що відповідно до положень діючого законодавства засоби масової інформації повинні діяти в рамках повноважень, визначених відповідними нормативно-правовими актами у сфері інформаційної діяльності.
    За поширення недостовірної інформація суб’єкти інформаційних відносин несуть визначену законодавством відповідальність.
    Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що інформація, яка зазначена у вказаній публікації не відповідає дійсності з огляду на наступні факти. 12 вересня о 15 годині в лісгосп приїхав інспектор з праці Віталій Юртин з направленням на проведення позапланової перевірки, тривалістю з 6 по 12 вересня на звернення вартового.
    Протягом години Віталій Юртин бажав провести перевірку підприємства за період 2015р. та 8 місяців 2016р. з питань дотримання КЗпП та іншого трудового законодавства. Йому ніхто не відмовив провести перевірку, але за 1-2 години Юртин В.Ф. не мав можливості опрацювати весь матеріал з запитуваних питань.
    Лісовою охороною підприємства 23 липня року було зафіксовано факт крадіжки 21,65 м3 пиловника «Ялини» на суму 26813,97 гривень з урочища Росолово Середньоріцького лісництва ДП «Великобичківське ЛМГ». Матеріали по факту крадіжки працівники лісгоспу передали до Рахівського відділу поліції 29 серпня. Відповідно за даним фактом працівниками Рахівського ВП Тячівського ВП ГУ НП України в Закарпатській області було порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
    За результатами службового розслідуваня водія лісовозного автомобіля ФОСПД «Попович Г.В.» було притягнуто до адміністративної відповідальності та з його пояснень було встановлено, що він діяв за попередньою змовою з громадянина Василь Шемота.
    З камер відеоспостереження було встановлено, що 22 липня вартовий КПП №2 Ярослава Гріджак у період з 21 год. 53 хв. по 07 год. 40 хв. була відсутня на робочому місці, і це – неодноразово, чим фактично сприяла незаконному вивезенню лісопродукції, а шлагбаум для в’їзду та виїзду автомобілів відкрив її батько – Павло Комораш.
    Такі дії Ярослава Гріджак є підставою для втрати довіри до неї, як до матеріально-відповідальної особи, зі сторони адміністрації.
    За результатами службового розслідування вартового КПП №2 Середньоріцького лісництва Ярослава Гріджак за п.2 ст. 41 КЗпП України 5 вересня звільнено з займаної посади.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости