ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Впровадження раціонального громадського транспорту на Закарпатті дозволить вирішити транспортні проблеми

    25 квітня 2024 четвер
    51 переглядів
    Закарпатська обласна рада повідомляє...

    Обласні обранці впевнені, що наявність велодоріжок зменшить кількість дорожньо-транспортних пригод, убезпечить людей та пришвидшить їх переміщення з одного населеного пункту в інший.

    Під час третього пленарного засідання п’ятої сесії облради з депутатським запитом звернувся Роман Фурман стосовно капітального ремонту велосипедних доріжок с. Підвиноградів–Нове Село та м.Виноградів–смт Вилок Виноградівського району, а також фінансування зазначених робіт.

    Як наголошує депутат, на сьогодні транспортні проблеми найефективніше вирішувати за допомогою впровадження систем «раціонального громадського транспорту» в сукупності із розвитком альтернативних автомобільному видів транспорту, серед яких – велосипедний.

    - На жаль, в Закарпатській області, як і у Виноградівському районі, вкрай мало приділяється увага велосипедному, що є найбільш розповсюдженим транспортним засобом у світі, - підкреслює депутат. - А це - незалежність від різних транспортних ситуацій (заторів та ін.), економічна доступність для всіх верств населення, позитивний вплив на здоров’я краян і найкраща мобільність пересування.

    І далі обласний обранець зазначає, що на його глибоке переконання, вкрай необхідним є облаштувати велодоріжкою ділянку дороги з м.Виноградів до смтВилок, яку велосипедисти використовують найбільше. А на відрізку дороги з с.Підвиноградів до с.Н.Село вже майже готова інфраструктура відокремленої від проїжджої частини вело доріжки, відновлення якої не потребуватиме значних витрат. До речі, як стверджує він, на ділянці дороги між м.Виноградів та с.Н.Село спостерігається велика кількість ДТП з летальними випадками за участю пішоходів і велосипедистів. То ж наявність тут такої велодоріжки зменшить і кількість дорожньо-транспортних пригод, убезпечить людей та пришвидшить їх переміщення з одного населеного пункту в інший.

    Депутати підтримали колегу на направили запит на розгляд Служби автодоріг у Закарпатській області та комунального закладу «Агенство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» облради.

    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору