ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рішуче "Ні!" закарпатських "афганців" спробам тиску та політичному переслідуванню з боку обласної влади

    20 апреля 2024 суббота
    62 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття відбулася прес-конференція голови Закарпатської територіальної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), голови громадського об’єднання “Місто”, депутата Ужгородської міської ради Сергія Слободянюка, яка розпочалася із заяви С.Слободянюка про те, що останні три тижні члени ЗТО УСВА зазнають політичного переслідування з боку окремих посадових осіб обласної державної адміністрації, які тиснуть на них з метою змінити як керівників обласної ланки цієї потужної громадської ветеранської організації (її ряди налічують сьогодні майже три тисячі ветеранів Афганської війни та учасників інших локальних військових конфліктів), так і низових структур (а це 176 місцевих організацій).Найбільш напруженою у цьому плані є ситуація в місті Мукачеві, де тривають намагання усілякими незаконними методами (застосовуючи адмінресурс, в т.ч. й Мукачівського міськвиконкому, та потенціал певних бізнесових структур) замінити голову міської Спілки “афганців” В.Семенчука “своєю” людиною.

    Щодо обласного рівня, то тут, повідомив С.Слободянюк, маємо спроби керуючого справами ОДА п.Поповича та його підлеглих — активістів партії “Батьківщина”, здійснюючи тиск (використовуючи свої владні повноваження) на голів міськрайонних організації УСВА, змістити його з посади голови ЗТО УСВА. Таких спроб з боку посадових осіб ОДА зібрати голів міськрайонних організацій УСВА з метою висловлення недовіри діючому голові ЗТО УСВА на сьогоднішній день було вже дві: перша мала місце більше тижня тому безпосередньо в будівлі Закарпатської облдержадміністрації (при цьому збирали голів низових організацій ЗТО УСВА за дзвінками з ОДА, що С.Слободянюк розцінює як “владний тиск і переслідування”) і обернулася повним провалом для її “організаторів”. Цього понеділка була зроблена друга спроба в цьому напрямку, і знову — невдала. Характерно, однак те, зауважив С.Слободянюк, що місцем цього “дійства” було обрано Мукачівську райдержадміністрацію, що знову ж таки побічно вказує на “елементи втручання влади” у діяльність громадської організації.

    Сергій Слободянюк як голова ЗТО УСВА заявив рішучий протест владним структурам області та всім причетним до організації спроби штучного “заколоту” в обласній “афганській” спілці і висловив сподівання, що люди, які за цим стоять, “схаменуться” і припинять незаконне втручання у справи ЗТО УСВА, яка у своїй діяльності керується чинним законодавством України щодо функціонування громадських утворень та Статутом УСВА, яким, зокрема, передбаченно фіксоване членство та дотримання та виконання її членами статутних вимог.

    Спроби внести розкол в обласне “афганське” товариство та намагання будь-яким способом змінити його керівництво, на переконання Сергія Слободянюка, робляться з метою залучення цієї авторитетної на теренах Закарпаття громадської організації ветеранів війни на парламентських та місцевих виборах 2006 року на користь партії “Батьківщина”.

    Як зізнався С.Слободянюк, з подібними “методами” у стосунках влади та очолюваної ним організації він стикається вперше за 10 років її існування. Він також заявив, що таким “есбеушним” способом учасників бойових дій не залякаєш і на свою сторону не навернеш. Для цього є “класичні способи — консультації, переговори”.

    Основним моментом при визначенні політичної партії, яку “афганці” Закарпаття підтримають на виборах-2006, буде “присутність соціального чинника в її програмі”. Дебати щодо цього в низових організаціях ЗТО УСВА тривають і їх остаточні підсумки стануть відомі “у середині травня”, повідомив С.Слободянюк.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що курив Слободянюк? Я б на його місті пакував валізи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Думаю что Слободянюк курит крепкие сигареты и Балоговские люстраторы сломают об него зубы!А пакувати валізи скоро прийдется "оранжевым"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Політичнина "прокладка" Попович, як будь який соціальний невдаха просто зазддрить політичному авторитету Сергія Сободянюка!А все решта - від лукавого. Цей невідбувшийся, контужений кегебіст і в "помаранчеві" подався бо більше ніде не потрібний... Коли такі контузії , як поповичі та ластівки намагаються втрутитись у суспільне життя афганців то лише дужче їх згуртовують - проти самих же себе. Ото вже гальма так гальма. Віктор Балога не дурний хлоп, але не мудрий коли тримає біля себе таких архаровців. Забув мабуть (або не знає!), що почет робить короля...