ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Василь Рябич: "Основне наше завдання – це зміна культури платника податків і податкової служби"

    25 апреля 2024 четверг
    29 переглядів

    Днями при ДПА у Закарпатській області створено Громадську бізнес-раду. На першому робочому засіданні цього дорадчого органу ДПА обговорено й затверджено його положення. Головою бізнес-ради обрано генерального директора СП у формі ТОВ “Фішер-Мукачево” Василя Рябича, а заступником голови – директора ТОВ “Шенкель-Ужгород” Олега Адамчука.

    В засіданні брав участь голова ДПА в області Ігор Кріль. Головний податківець краю вручив голові Закарпатського регіонального відділення асоціації платників податків України Марті Волощук грамоту ДПА України. Якою вона нагороджена за багаторічну сумлінну працю і значний внесок у розвиток податкової служби.
    Засідання підприємців в обласній ДПА – це крок до того, щоби влада в особі податкової та підприємці стали партнерами. Ось як прокоментував цю подію голова Громадської бізнес-ради Василь РЯБИЧ:

    — Нині відбулося продовження того діалогу, який започаткувала ДПА у Закарпатській області. її голова Ігор Кріль на зустрічах із підприємцями у містах обласного значення і районах наголошував, що тепер податкова є не просто фіскальним органом, а партнером по бізнесу. Звичайно, логічним кроком на шляху утвердження такого партнерства стало створення громадської бізнес-ради. Вона насамперед має стати містком між бізнесом і податківцями.

    Основне наше завдання – це зміна культури відповідно платника податків і податкової служби.

    Питається, як може взагалі підприємець нормально співпрацювати з податковою, коли він має сплачувати до бюджету податки? Дуже просто. Якраз на засідання дискутували, що ми є два протилежні береги, але однієї ріки. Розумієте, що ми в одній державі користуємось одними послугами. Звичайно, що за будь-яку послугу слід платити. Але питання: як платити? Якщо тепер при сплаті податків підприємець ще має повагу, це зовсім інше моральне задоволення.

    За старої влади податківці у бізнес-структурі бачили тільки суб’єкт, який намагається ухилитися від сплати податків. А це зовсім не так. Бо основна маса підприємців – люди свідомі, які бачать своє майбутнє у цій державі. А щоби це майбутнє збулося, треба працювати прозоро, добровільно і чесно ділитися прибутками з державою, сплачувати всі податки.



    Богдан Дубовий


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шкода тiльки,що таких сумлiнних платникiв податкiв,як СП "Фiшер-Мукачево"поки що небагато в загальнiй кiлькостi пiдприемста,що мають валовi доходи понад мiльйон гривень,а податкове навантаження мiзерне.В областi кiлька сотень таких "мiльйонерiв-мiнiмiзаторiв",якi цинiчно ухиляються вiд сплати реальних податкiв,натомiсть,нiби глузуючи,декларують смiхотворнi прибутки.Сплачувати належнi платежi та збори повиннi повиннi всi, а не лише кiлька великих сумлiнних платникiв,якi дiють легально i ведуть прозорий податковий облiк.
    Ось тут прихованi величезнi резерви по збору коштiв до державного та мiсцевого бюджетiв