ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оптимізована люстрація, або Скорочення по-закарпатськи

    20 апреля 2024 суббота
    71 переглядів

    Приголомшуючу заяву зробив на зустрічі з журналістами у четвер керівник апарату Закарпатської обласної державної адміністрації Михайло Попович: «Серйозної підготовки кадрів в державі не було і зараз ми мусимо працювати з тим, що є». Отакої, виявляється, весь чиновницький апарат, який забезпечував функціонування державних структур, за словами Михайла Андрійовича, «був суто статистичний паперовий орган і одна структура дублювала іншу».Щоб позбутися цих негативів, було прийнято рішення провести оптимізацію структури місцевих державних адміністрацій, повідомляє газета “Світогляд”. І одним махом із 32 структурних підрозділів залишили двадцять. Причому, три з яких створені суто за ініціативою Віктора Балоги. Це — відділ у справах національностей та релігій, головне управління з питань євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та туризму і відділ преси та інформації. Цікаво, що задеклароване скорочення чиновницькогоапарату так і не відбулося — загальна кількість працівників апарату так і залишалась незмінною — 280 чоловік. Разом з тим, за останні місяці 42 працівників ОДА було звільнено за власним бажанням, чотирьох — скорочено, 92 — переведено на іншу роботу, а 13 — звільнені з формулюванням «по ліквідації». На вакантні посади збираються прийняти нових молодих стажерів, які зараз проходять навчання у різних підрозділах. На 40 вакантних посад претендують 78 студентів-стажерів. Причому, найбільшою популярністю користується управління зовнішньоекономічних зв'язків. А от в райони молодь їхати категорично відмовляється — всі хочуть працювати в обласному центрі і тільки в «Білому будинку».

    За словами Михайла Поповича, поки що відкритими залишаються вакансії в управлінні промисловості та розвитку інфраструктури і в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту від наслідків Чорнобильської катастрофи.

    Головний адміністратор області своєрідно прокоментував поєднання бізнесу та роботи на державних посадах окремих чиновників: «Ми зараз приймаємо на роботу людей, які не мають бізнес. От, наприклад, Гоблик не має бізнесу. Зараз йде працювати в ОДА Йосип Кул. Як же він буде з Ужгорода займатись своїм бізнесом в Мукачеві, коли він з нами цілий день тут? А як може Віктор Іванович займатися бізнесом — він на роботі з 8.30 і буває до 23.00. Я особисто не бачив, щоб він займався бізнесом! Наприклад, Олексій Іванчо попрацював у нас і зрозумів, що ніяк не зможе суміщати бізнес і роботу. Він чесно написав заяву — і звільнився. Адже якщо ви працюватимете тут — весь бізнес ви втратите».

    Насамкінець Михайло Попович «проїхався» по партіях, які «...кришують сволоту, що вчора знущались над людьми. Народна партія та соціалісти дають їм притулок. Треба подавати матеріали до суду, а тепер їх вже не можна чіпати».

    Коментарі — зайві...


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Люстрація - в першу чергу поповича!!!