ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Румунія попереджує про можливі паводки

    20 апреля 2024 суббота
    33 переглядів

    Міністерство навколишнього середовища та водного господарства Румунії повідомило про можливі паводкові процеси в 36 повітах цієї країни. За прогнозами румунських синоптиків 4-8 серпня на території сусідньої держави прогнозуються сильні дощі та зливи, особливо в гірських (прикордонних з Україною областей) районах і як наслідок – можливих паводків, значного зростання дебіту води та її рівня в ряді річок. Насамперед це стосується повітів Сату-Маре, Марамуреш, Сучава та Ботошань, які безпосередньо межують із Закарпатською, Івано-Франківською та Чернівецькою областями, а також повіт консульського округу – Ботошань, Бакеу та Вранча. Центр з надзвичайних ситуацій зазначеного Міністерства попередив згадані префектури повітів про значне збільшення дебіту та її рівня таких річок як Вішеу, Іза, Красна, Сомеш, Прут, Сіретта та інших, частина з яких потрапляє до річки Тиса, що безпосередньо протікає Закарпаттям, повідомили “UA-Reporter.com” у Центрі пропаганди обласного управління МНС України.

    Сьогодні Pакарпатський обласний центр з гідрометеорології розповсюдив штормове попередження, згідно якого 4-5 серпня на території Закарпаття очікується підвищення рівня річок на 0,5-1,5 м, в малих водостоках формування значного місцевого стоку, а в горах можливе утворення селей.

    Як прогнозують рятувальники такі тривалі зливні дощі можуть призвести до зсувів ґрунту, передусім у гірських районах, особливо тих, що межують із Румунією. Це стосується і доріг державного та обласного значення, які можуть бути охопленими подібними процесами.

    В самій Румунії керівників повітів закликано вжити невідкладних та термінових заходів для попередження негативних наслідків таких стихійних явищ.

    Управління МНС України в Закарпатській області привело свої сили та засоби, особливо в районах, що межують з Румунією у стан підвищеної боєготовності. Про події в Румунії проінформовано відповідні служби життєзабезпечення, ведеться постійний моніторинг ситуації на прикордонних територіях.

    Окрім того, управління МНС України в Закарпатській області звернулося до мешканців прикордонних районів Закарпаття з проханням утриматися від нетермінових поїздок у сусідні румунські повіти, особливо такі Марамуреш, Сату Маре та Сучава та Ботушань, де 4-8 червня передбачаються складні погодні умови.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору