ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Батьки не пускають дітей до школи, де зберігалися хімвідходи

    19 апреля 2024 пятница
    51 переглядів

    Мітинг протесту замість „першого дзвоника” відбувся 1 вересня у селі Шом Берегівського району, що на Закарпатті. Батьки відмовилися вести своїх дітей до сільської школи, на території якої впродовж шести років зберігалися хімічні відходи. Вміст деяких важких металів у цих хімічних відходах перевищує граничну норму в три тисячі разів. Утім, про це жителі села Шом дізналися, лише коли справа про завезені в Закарпаття угорські відходи набула широкого розголосу, повідомляє „Німецька хвиля”.

    Раніше думали, що це теплоізоляційний матеріал. Принаймні так запевняли будівельники, котрі шість років тому під час будівництва нової школи, власне, привезли суміш. Близько тонни преміксу - так називається ця хімічна суміш - захоронили у фундамент, стверджують очевидці, решту покинули на подвір’ї.

    Між тим селяни з’ясували, що виконробом на будівництві був саме той підприємець, який і завозив відходи з Угорщини в Закарпаття. Нині в області вісім таких звалищ. І хоча отруту з території школи напередодні забрали, жителі Шома вимагають перевірити фундамент споруди і ретельно обстежити здоров’я своїх дітей.

    Влада обіцяє виконати усі їхні вимоги і навіть вивезти забруднений шар ґрунту. А тим часом 150 школярів навчатимуться вдома.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору