ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські недобудови продадуть з аукціону

    25 апреля 2024 четверг
    49 переглядів

    В Ужгороді відбувся брифінг, на якому начальник управління капітального будівництва Закарпатської облдержадміністрації Леонід Парфенюк розповів про проблеми та сучасний стан розвитку будівельної галузі регіону. Зокрема, чимале занепокоєння викликає в нього завищення вартості будівництва та використання застарілих технологій при зведенні соціально значимих об'єктів. Нерідко відсутня технічна документація на проведення будівельних робіт. Доволі часто трапляються випадки, коли об'єкт збудований і вже де-факто починається розробка проектно-кошторисної документації. Додають „головного болю" так звані „незавершенки" — таких у краї нараховується 45.

    Чотири з них (санаторій “Човен" у Свалявському районі, дільнична лікарня в Синевирі Міжгірського району, акушерсько-гінекологічний корпус Хустської ЦРЛ та школа в Лисичеві) незабаром будуть виставлені на продаж на аукціон.

    Щодо фінансування будівництва об'єктів соціальної та інших сфер, то для цього, за словами Л.Парфенюка, передбачалося 10 млн 339,8 тис. грн. Проте надходження коштів вкрай нерегулярні та не відповідають задекларованим обсягам і у загальній кількості ледь сягають третини від основної суми (3 млн. 183 тис. грн). А тому й не дивно, що в області існують серйозні проблеми в сферах охорони здоров'я, освіти, нерозв'язаними залишаються проблеми у житловій, комунальній та екологічних сферах.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Догаздувалися... Хоча Л. Парфенюк до цього мало причетний. Проблеми в будівельному комплексі краю накопичувалися упродовж не одного десятиліття. Інша справа, що як і його попередники він не розуміє - будівельний комплекс області, як цілісна система потребує відтворення наново. Під державне замовлення. Не відтворять в краї будівельну школу - в широкому її розумінні - так і будуть хапатися однією рукою і за голову і за "головку"...