ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У п'ятьох поліетиленових пакетиках, вилучених у наркоділків зі Львова, знаходилося 330 грамів амфітаміну

    29 марта 2024 пятница
    38 переглядів

    Страшну загрозу, яку несе суспільству наркотизація, добре розуміють на державному рівні. Аби не допустити в нелегальний обіг наркотичні засоби та психотропні речовини, органами внутрішніх справ на Закарпатті систематично проводяться різноманітні профілактичні заходи. Один із них під умовною назвою "Генофонд" розпочався на початку вересня і в місцевих правоохоронців є вже певні результати.

    ...Розпочалася ця історія з інформації, отриманої закарпатськими пінкертонами від колег із львівської міліції. Останні повідомили, що двоє жителів м.Городок у пошуках покупців на наркотики можуть завітати автомобілем “Пежо-405" на Закарпаття. І коли на посту у Нижніх Воротах з'явилося згадане авто, у якому, окрім підозрюваних молодиків, сиділи ще й дві юнки, закарпатські "бнонівці" вирішили не зупиняти легковик... Тим часом із Воловеччини галичани попрямували в Мукаче-во. Вже наступного дня заїжджі наркоділери знайшли чоловіка, який погодився викласти дві тисячі доларів США за наркотик. Оскільки у покупця при собі таких грошей не було, домовилися про повторну зустріч біля технологічного інституту, У визначений час покупець був на місці, невдовзі з'явилась і потрібна машина. Тільки-но оборудка завершилась, як автомобіль потрапив у щільне кільце оперативників. До складу групи, яка затримала "гастролерів", увійшли найдосвідченіші працівники мукачівської міліції: начальник карного розшуку Валерій Мишанич, начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх Віктор Богович, оперуповноважені служби боротьби з незаконним обігом наркотиків Андрій Джумак та Юрій Буришин. керував операцією перший заступник начальника Мукачівського міськвідділу УМВС Олександр Лазар.

    Старший із затриманих, 32-річ-ний Василь, стверджує, що він - колишній військовий, капітан авіації. Після скорочення звільнився у запас. Відтак спробував знайти себе у бізнесі, але нічого путнього з цього не вийшло. "Виручив", так би мовити, шовгор, який запропонував йому збувати... амфітамін. До речі, Ярослав (так звати родича) у свої 22 роки уже встиг поконфлікту-вати з Фемідою. За підробку офіційних документів та печаток має умовне покарання, термін якого триває у листопаді цього року. Отож Лому тепер доведеться відповідати як за новий, так і за старий злочини, але уже за ґратами. І це ще не все: з'ясувалися деякі обставини "дружби" чоловіків з молодицями-пасажирками. 22-річнуХристину та на рік молодшу від неї Неллі (до речі, жителів м.Ужгород — учениць вечірньої школи) чоловіки "зняли" біля готелю "Міраж" у Львові Після розваг запроси ли у подорож на Закарпаття, пригостивши дорогою амфітаміном. А це, власне, для львів'ян ще одна стаття Кримінального кодексу України — за схиляння до вживання наркотиків. Експерти з'ясували, що в п'ятьох поліетиленових пакетиках, вилучених у заїжджих наркоділків, знаходилося 330 грамів амфітаміну. Цей наркотик вважається важким, і кримінальна відповідальність настає після вилучення вже 0,15 грама.

    Василя з Ярославом та їхніх подружок затримано. Аопе-ративники встановлюють канал надходження важкого наркотика в Україну та коло потенційних клієнтів затриманих розповсюджувачів "білої смерті".



    Катерина Кийович

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору