ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Не чіпайте ветеранських пільг! — Заява Закарпатської територіальної організації Української Спілки ветеранів Афганістану

    28 марта 2024 четверг
    33 переглядів

    Соціальна політика Президента України Віктора Ющенка щодо ветеранів війни – учасників бойових дій та інвалідів – не є щось нове в цьому світі.
    Уже за часів свого прем’єрства він наполовину “вичистив” державний бюджет від соціальних пільг ветеранам війни. Тепер, видно, настала черга за іншою половиною.Ветерани війни розуміють, що їх соціальні пільги — залишки від колишньої соціальної моделі радянської держави. Зазначимо – дійсно соціальної, а не декларованої, як тепер. Розуміють вони, що рано чи пізно, а заміна соціальних пільг на адресну грошову допомогу тим, хто цього дійсно у держави і суспільства заслужив своєю ратною працею, таки відбудеться.

    Проте будь-яка зміна у цьому напрямі має бути належним чином підготовлена: і економічно, і фінансово і, що не менш важливо, соціально-психологічно.

    Громадянам України потрібно детально роз’яснити: скільки, врешті-решт, в Україні пільговиків. Скільки вони “коштують” для держави і суспільства. Яку категорію “пільговиків” держава вже “не тягне”. У яких цінах і за які соціальні послуги буде та грошова компенсація і т.п. Тоді навіть ветерани війни погодяться якийсь час потерпіти, доки Україна економічно виздоровіє.

    Але за будь-яких обставин, у будь-якому суспільстві (Україна не виняток!) є соціальні категорії громадян, з якими українське суспільство і його держава не розплатяться до кінця днів своїх.

    Це — ветерани війн, які вела і веде Україна увесь період своєї державності – чи то радянського, чи то вже й новітнього.

    Можна, мабуть, дещо обмежити чи навіть і позбавити соціальних пільг (якщо вже так тяжко) – міліцію, службу безпеки, прокуратуру, митницю – не самі бідні сьогодні соціальні групи. Проте ні за яких обставин не варто рухати ветеранів війни. Інакше державу чекають серйозні, вже не лише соціальні, а й політичні потрясіння. Забрати у ветеранів війни соціальну пільгу на соціальні послуги, транспортне забезпечення, телефонний зв’язок, лікування й медикаменти – при тій, прямо скажемо, неадекватній вартості життя і злиденні пенсії – це значить руками держави наблизити їх фізичний кінець. Це злочин: і перед Богом, і перед людьми.

    Закарпатська територіальна організація УСВА вимагає від Президента, нового Прем’єр-міністра, депутатів Верховної Ради не чіпати соціальних пільг, передбачених Конституцією і законами України для ветеранів війни – учасників бойових дій та інвалідів, доки держава не знайде економічних і фінансових можливостей замінити їх на адекватну грошову компенсацію.

    В іншому разі ми залишаємо за собою право стати соціально-політичною базою громадянського протесту і супротиву проти такої соціальної політики Президента й Уряду не лише на Закарпатті, а й по всій Україні.

    Нас дійсно в Україні ще багато, і нас, на відміну від теперішніх політичних кон’юнктурників, не подолати! Ветеранам війни не має що втрачати. Разом ми ще сила – війна не всіх скосила! Сподіваємося на здоровий глузд і мудрість української влади.



    Закарпатська територіальна організація ЗТО УСВА,

    27 вересня 2005 року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость