ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Розпочато роботи по вивезенню угорських хімічних відходів ...на Івано-Франківщину та Сумщину!

    24 апреля 2024 среда
    52 переглядів

    Вчора в селі Велика Бакта Береговського району закарпатські рятівники відвантажили перші 30 тонн „Преміксу”, які по залізниці будуть доправлени на спеціалізовані підприємства Івано-франківської і Сумської області, де він буде перероблений і знешкоджуваний. Першим з восьми місць Береговщини, де містилося 1009 тонн цієї небезпечної хімічної речовини, звідки МНС України почало вивозити ці небезпечні відходи, стала територія гаража науково-дослідного інституту с.Велика Бакта, де зберігалося близько 200 тонн „Преміксу”, повідомили УНІАН в Центрі пропаганди УМНС України в Закарпатській області.

    У процесі відвантаження небезпечних речовин беруть участь 5 одиниць спецтехніки і 20 підготовлених працівників рятувальних служб Закарпаття. Враховуючи необхідність дотримання строгих норм і заходів безпеки, вони працюють в захисних костюмах і апаратах ізолюючого дихання.

    30 вересня Генеральна прокуратура України заявила, що попередній уряд і Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи не виконали доручення Президента України вивезти хімічні відходи із Закарпаття.

    Речовину „Премікс” під виглядом „теплостійкого наповнювача”, що використовується у виробництві автомобільних шин і гальм, незаконно складувала на території Закарпаття з 1998 року фірма “Озон”. Перевірки по цьому факту почалися в лютому 2005 року. Відкрита кримінальна справа.

    Згідно наявним документам, речовина „Премікс” завозили до України з Угорщини через угорську фірму „Елтекс”. Всього були увезено майже півтора тисяч тонн речовини, з які 412 тонн збули на підприємства в Дніпропетровську, Білої Церкви Київської і Калуш Івано-франківської областей. нереалізована суміш дотепер зберігається у восьми місцях Береговського району, у тому числі на території комбінату хлібопродуктів, цегляного заводу, закарпатського інституту агропромислового виробництва. За даними експертизи київського інституту гігієни і медичної екології, “Премікс” відноситься до першого (найвищому) класу небезпеки.
    Закарпаття: Скандальний "Премікс" "захоронять" на території ВАТ "Ужгородський механічний завод"?
    Закарпаття: Батьки не пускають дітей до школи, де зберігалися хімвідходи
    Закарпаття: Проблема "Преміксу" близька до вирішення?
    Закарпаття: Мешканці Берегівщини погрожують перекрити автотраси та залізницю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору