ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Куди усе ж повезуть угорський "Премікс" із Закарпаття?

    18 апреля 2024 четверг
    44 переглядів

    Лантухи з отруйною речовиною „Премікс”, завезені з Угорщини до Закарпаття, таки вантажать у вагони. Одначе, поки що невідомо, в якому напрямку вони поїдуть далі. До кінця не зрозуміло, наскільки отруйною є речовина. Медики дають їй перший клас небезпеки. У Міністерстві надзвичайних ситуацій, яке контролює відвантаження "Преміксу", вважають, що в лантухах міститься звичайна гума.Аби продемонструвати серйозність заходу по знешкодженню "Преміксу", рятувальний загін МНС на Закарпатті екіпірували спеціальним захисним одягом. Для чого такі заходи безпеки - незрозуміло, адже самі надзвичайники кажуть, що в лантухах звичайні відходи гумової промисловості.

    Аби вивезти весь "Премікс", потрібно понад 2,2 мільйони гривень, які, як повідомляє телеканал СТБ з посиланням на керівника департаменту МНС України Григорія Марченка, його відомством по фонду охорони навколишнього і природного середовища уже виділені і вже знаходяться в Закарпатській області.

    Згідно з останніми даними МНС, на територію Закарпаття завезено трохи більше однієї тисячі тон відходів, які зберігаються у 8-ми місцях. Раніше йшлося про цифру, в чотири рази вищу. Куди зникла решта відходів ніхто не знає. У селі Велика Бакта лантухи лежали просто неба. Люди його розтягли - хто як добриво для городини, хто - для утеплення будинків. Тепер місцеві непокояться через своє здоров’я.

    Куди все ж подінуть "Премікс" - поки що не ясно. Адже на переробному заводі Івано-Франківська, де нібито погодились прийняти відходи, уже передумали. А Угорщина, яка постачала нам цю речовину, поки що офіційних пропозицій не зробила.
    "Премікс" із Закарпаття на Івано-Франківщину без відповідних дозволів не ввозитимуть?
    Закарпаття: Розпочато роботи по вивезенню угорських хімічних відходів ...на Івано-Франківщину та Сумщину!
    Закарпаття: Скандальний "Премікс" "захоронять" на території ВАТ "Ужгородський механічний завод"?
    Закарпаття: Батьки не пускають дітей до школи, де зберігалися хімвідходи

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Землю для "преміксу" в Закарпатському інституті АПВ УААН дала директор Балян А. (договір про надання послуг від 27 жовтня 2003р)без формлення дозволів складування.
    Прокурор Берегівського району мовчить. ЧОМУ?????????????????