ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: 10 завантажених "Преміксом" залізничних вагонів все ще стоять у Берегові

    19 апреля 2024 пятница
    64 переглядів

    Сьогодні голова Івано-Франківської обласної організації Партії Зелених України Надія Рим провела прес-конференцію з приводу неоднозначної ситуації довкола хімічної речовини «Премікс», який, начебто, мали завезти залізницею із Закарпаття на територію міста Івано-Франківська чи області. Питання ймовірного завезення із Закарпаття в Івано-Франківську область «Преміксу» місцеві «зелені» тримають під своїм контролем.

    Як запевнила Надія Рим, Івано-Франківська ОО ПЗУ надіслала з цього приводу листа Івано-Франківському транспортному прокурору Ростиславу Майковському із номерами 10 вагонів, в яких, за даними «зелених» Закарпаття, мали завезти «Премікс» до обласного центру Прикарпаття.

    Такого ж листа з вимогою «У разі завезення цієї речовини в Івано-Франківську область надати інформацію про наявність відповідних дозволів» івано-франківські «зелені» направили начальнику державного управління екоресурсів в області Миколі Приходьку і начальнику УМВС України в області Василю Кузнєцову.

    Водночас Надія Рим представила місцевим журналістам два абсолютно протилежні заключення про хімічний склад речовини «Премікс». Одне – Київського інституту екогігієни і токсикології імені Л. Медведя, друге – Державного управління екології та природних ресурсів в Закарпатській області за підписом начальника відділу державного екологічного аналітичного контролю, природно-техногенної і радіаційної безпеки та моніторингу В.Рубця. І, якщо інститутське заключення стверджує: «Одержані результати досліджень говорять про дуже високий вміст важких металів у порошку, що перевищує ГКД в десятки разів; отримані дані свідчать про можливе забруднення довкілля (повітря, рослинності, ґрунтових вод (що буде негативно впливати на біоту в цілому, а також на мешканців, що проживають поблизу місць складування цього порошку; наявність значної кількості важких металів, які перебувають у дрібнодисперсній формі на поверхні ґрунту, під впливом природних факторів і проходження хімічних процесів у довкіллі може супроводжуватися їх міграцією в екосистеми». То друге заключення, зроблене лабораторією держуправління екоресурсів стверджує: »Можливість забруднення земельних ресурсів та поверхневих вод рухомими (розчинними) складовими продукту «Префікс» при попаданні його на ґрунт і подальшому змиванні дощовими або талими водами є малоймовірною. Дослідження водяної витяжки продукту на гостру та загальну токсичність показали відсутність токсичної дії».

    Надія Рим запевнила, що сьогодні 10 вагонів, завантажених «Преміксом», стоять нерухомо у закарпатському Берегові й «зелені» Івано-Франківщини тримають це важливе питання під своїм контролем.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору