ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Власникам домашньої птиці радять на деякий час утримувати її в закритому приміщенні

    19 апреля 2024 пятница
    40 переглядів

    Звістка про виявлення пташиного грипу на сході
    Румунії не на жарт налякала наших сусідів: нині там масово спалюють домашню птицю та проводять вакцинацію людей. В Україні також забили на сполох. Уже заборонений ввіз м'ясопродуктів з Румунії, Болгарії та Туреччини, а на кордонах введені додаткові заходи з проведення дезінфекції автомобілів, що в'їжджають.

    В Ужгородському міському управлінні ветеринарної медицини заспокоюють: з настанням холодів міграція пернатих повинна припинитися (а основними носіями пташиного грипу, як відомо, є перелітні й водоплавні птахи), тож подальше розповсюдження епідемії навряд чи можливе. Та певна пересторога нам не завадить, тому начальник управління ветеринарної медицини м.Ужгород Юрій Сенинець радить усім власникам домашньої птиці бодай на деякий час утримувати її в закритому приміщенні. Зазвичай у місцях проживання свійських птахів живляться і дикі пернаті, від яких інфекція може передатися і домашній птиці.

    Санепідеміологи рекомендують також на певний період обмежити споживання м'яса. Хоч ввезення до України м'яса птиці і контролюється ветслужбою, а кожна партія

    проходить обов'язкову'пере"вірку в лабораторії, не можна виключати ризик провезення контрабандного товару, який може бути інфікований небезпечною хворобою. Тож перед тим, як купувати м'ясо, слід перевірити в продавця документ про проходження та якість продукту. Якщо торговець відмовляється надати вам цей документ, ви маєте право поскаржитися дирекції ринку, адже це означає, що продукт не пройшов обов'язкову перевірку в лабораторії ринку.

    і все ж, як би не заспокоювали нас ветеринари, не слід забувати про небезпеку. Господарі свійських птахів повинні пам'ятати: в разі смерті бодай однієї курки, потрібно загорнути її у целофановий пакет і негайно повідомити про -цей випадок ветфахівця. Здохлу птицю безкоштовно доставлять у лабораторію для повното ї їобстеження, і цим самим можна буде попередити лихо.



    Тетяна Літераті, Ужгород.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору