ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Словаччина виступає за те, аби жителі Закарпаття частіше бували у своїх сусідів

    25 апреля 2024 четверг
    22 переглядів

    "Я 20 років не був в Ужгороді і бачу, що місто змінилося, стало дуже гарним", – такими словами розпочав керівник апарату Міністерства закордонних справ Словацької Республіки Мілан Танцар свою зустріч в обласному центрі Закарпаття із керівництвом облдержадміністрації. Мілан Танцар запевнив, що сподівається на плідну співпрацю, яку необхідно засвідчувати конкретними справами. Він цікавився проблемами, які виникають під час оформлення словацьких віз українськими громадянами.

    Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші зазначив, що іноді цей процес досить тривалий, бо для отримання довготривалої візи необхідно пред’являти багато документів. Мілан Танцар відповів, що виступає за те, аби закарпатці частіше бували у Словаччині і навпаки. Це, за його словами, дасть змогу посилювати не тільки культурні, але й бізнесові зв’язки. Тому у консульстві візьмуть до уваги пропозиції української сторони.

    До речі, невдовзі відкриється пішохідний перехід біля сіл Малі Селменці – Великі Селменці, що дасть змогу розвантажити інші пункти пропуску, вирішиться багаторічна проблема спілкування родичів, котрі волею долі опинилися по різні боки кордону. Висловлено сподівання, що з часом цей пункт пропуску стане автомобільним.
    Ужгород: Митні служби України та Словаччини дали "добро" на будівництво автомобільного пункту пропуску "Малі Селменці — Велке Селменце"
    Чому для перетину кордону зі Словаччиною потрібно 24 години?
    Закарпаття: Українсько-словацький кордон перетнув …жираф!
    Дні української культури у словацькому Пряшеві

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору