ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У мітингів протестів ветеранів Афганістану уже є перші жертви!

    24 апреля 2024 среда
    59 переглядів

    У середу, 2 листопада, ветерани війни в Афганістані, представники від 13-ти районів та пяти міст обласного значення Закарпаття, спільно з ветеранами Великої Вітчизняної та дітьми тої війни, вдовами загиблих і померлих від ран „афганців”, учасників інших локальних війн з обласного центру, у яких Україна брала участь після другої Світової, провели в Ужгороді акцію протесту перед Закарпатською облдержадміністрацією. Ветерани краю протестували проти сучасної соціальної політики теперішнього українського Уряду, спрямованої на позбавлення цієї категорії громадян соціальних пільг передбачених Конституцією й чинним законодавством України. По завершенні пікету делегацію від його учасників на чолі з депутатом Ужгородської міської ради, головою ЗТО УСВА Сергієм Слободянюком прийняв голова ОДА О. Гаваші. У діях обласної влади начебто намітилася тенденція конструктивної співпраці з ветеранською громадськістю.

    У тій зустрічі, з обласним керівництвом, брав участь і Василь Король, тепер вчитель ЗОШ з Порошкова, ветеран війни в Афганістані, учасник бойових дій, полковий розвідник, кавалер ордена „Червоної Зірки” та медалі”За відвагу”, в.о. голова Перечинської районної організації УСВА. Цей чоловік, батько двох малолітніх дітей, уперше в житті брав участь зустрічі з панами такого рівня, бо дійсно зрозумів – подальша позиція „мовчазна опозиція” до таких дій Уряду, призведе до повного згортання з їх боку будь якого соціального захисту ветеранських категорій громадян. Хотів Король вислухати позицію Гаваші по будинку для „афганців” у Перечині, який влада ніяк не може здати в експлуатацію.

    О. Гаваші уважно вислухав усіх учасників делегації й пообіцяв ветеранам Афганістану та їм прирівняним, від імені ОДА, повну підтримку їм у такій святій справі, як захист їх законних прав й інтересів. Нагадую - це було у минулу середу.

    Однак, уже наступного дня, чисельна „комісія” від обласного управління освіти й науки, на чолі з його начальником самим паном Герцогом перевіряла „трудову дисципліну” де ви думаєте? Правильно, у ЗОШ с.Порошково... І тут (о Боже!) – не знайшли вчителя початкової військової підготовки Василя Короля! Адеж подівся Василь Петрович? А взяв, з відома дирекції школи, один день відпустки за сімейними обставинами. До речі, як учасник бойових дій, відповідно до Закону „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального статусу (ст. 12), має повне право на 15-ть діб щорічної додаткової відпустки у зручний для нього час, без збереження зарплати. Пан Герцог не міг цього не знати! Проте, „висповідавши” директора Порошківської школи за активну участь В. Короля у ветеранському русі Закарпаття, наказав звільнити його з роботи.... Прямо скажемо – повний абзац!!! Особливо на фоні офіційної позиції губернатора області на зазначеній зустрічі щодо посилення соціального захисту учасників бойових дій.

    Що ж , Василь Король – не перший. Руками Гаваші і Поповича уже позбавлено роботи не одного ветерана війни в Афганістані. Лише за те, що вони мали власну позицію, яку висловлювали вголос і яка, звісно, не збігалася з офіційною позицією облдержадміністрації.

    Політичне й адміністративне переслідування має свою кваліфікацію у Кримінальному кодексі України. Скільки б мотузці не витися, а на лаві підсудних головним люстраторам сидіти доведеться. Це обіцяємо ВАМ ми — ветерани Афганістану!

    Юрій Беляков, голова Ужгородської міської організації ЗТО УСВА, підполковник запасу, колишній командир розвідувального взводу 149 МСП, в якому служив Василь Король.
    Ужгород: Закарпатські "афганці" вимагають від влади виконання Закону України "Про статус ветеранів війни"
    "Ганьба жити в такій державі!"
    Урядовці Єханурова не можуть попасти на роботу: воїни-"афганці" заблокували всі виходи
    "Афганці" взяли в облогу Кабінет Міністрів України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Попович збирав "чорні списки". Зараз він сам з Герцогом в цьому списці. Така вона партія "Батьківщина", коли один з її керівників в Закарпатті кегебіст Попович!