ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська Перечинщина забезпечить колясками всіх інвалідів України?

    20 апреля 2024 суббота
    37 переглядів

    Перечинщина — один з найменших районів Закарпатської області, який не має значних сировинних ресурсів. Тим не менше, впродовж півроку район посідав лідируючі позиції за рейтинговою оцінкою підсумків економічного і соціального розвитку області. На жаль, у вересні Перечинщина здала позиції і з другого місця перемістилася на восьме. Промисловість Перечинського району представлена 12 підприємствами, з яких 5 — належать до лісової галузі. За дев'ять місяців цього року всіма підприємствами вироблено продукції майже на 140 мільйонів гривень, що становить 122,8 відсотка до відповідного періоду минулого року. В цілому прибутковим є і фінансовий результат від звичайної діяльності. Це позитив. Але серйозним недопрацюванням районної влади є зменшення інвестицій в основний капітал району за січень-червень ц.р. на 59,2 відсотка у порівнянні з відповідним минулорічним періодом, поінформували "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації.

    Як повідомив голова Перечинської райдержадміністрації Сергій Ознобкін, одним із виходів із ситуації, що склалася, є залучення інвестицій. Так, ще до кінця цього року на Перечинщині мають запрацювати кілька інвестиційних підприємств —

    зокрема товариство "Міст-2006" з виробництва інвалідних колясок, меблеве та металопрокатне підприємства тощо.

    Кілька ідей реалізується в туристичній сфері. РДА створила інформаційну базу про земельні ділянки, які можуть бути використані під туристичні об'єкти.

    Найцікавіший проект — створення на базі Перечинського заводу продтоварів підприємства "Джерело Карпат". До слова, у переоснащення заводу вкладено українські інвестиції, і вже зараз тут працює 20 чоловік, випущено пробну продукцію. Невдовзі тут запрацюють 4—5 сучасних ліній по переробці сільськогосподарської продукції, дикорослих плодів і ягід.
    Морозивний міраж, або Чому в закарпатських Ратівцях і Часлівцях на цукровий діабет хворіють …миші
    Закарпатська Іршавщина буде розквітати?
    Підприємство з виробництва макаронів має намір створити на Закарпатті фірма "МРС PLUS Spol. s.r.o." зі Словаччини

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору