ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Почім квартири для нардепів, або Як "бідний" Сергій Ратушняк потягнув з держбюджету 277300 гривень!

    19 апреля 2024 пятница
    63 переглядів

    Стали вiдомi списки народних депутатiв, якi "полiпшили свої "житловi умови" - загалом на десятки мiльйонiв гривень — за рахунок державного бюджету, тобто за наші з Вами, платників податків, гроші. Навiть поверхове ознайомлення зi списком осiб, якi дiстали халявнi квартири, наводить на думку, що мешканцi їх не страждають через муки совiстi. Власне, а чого їм мучитися? Видiлення квартири депутатовi — цiлком законна процедура, яка називається "створення належних житлових умов". Було б дивно, якби представники вищого законодавчого органу не подбали про себе на законодавчому рiвнi. Тож будемо спокiйно

    ставитися до того, що в Законi України "Про статус народного депутата України" темi житла вiдведено окрему статтю. Саме вона i передбачає видiлення парламентарям житла або грошової компенсацiї.

    Депутати нинiшньої каденцiї цiєю статтею користувалися досить активно. На даний момент у списку парламентарiв, яким нашим коштом створили належнi житловi умови, 219 прiзвищ. Тобто, майже кожен другий народний депутат дiстав разом з мандатом, недоторканнiстю та iншими бонусами ще й можливiсть в'їхати у київську квартиру…

    Квартира -- власнiсть парламентаря i може залишитися у нього навiть пiсля закiнчення депутатської каденцiї. Такий пiдхiд до квартирного питання -- рудимент радянських часiв, коли усi без винятку громадяни стояли в "безрозмiрнiй" черзi на житло. Кар'єрне просування означало можливiсть не лише харчуватись якiсними продпайками та лiкуватись у полiпшених умовах, а й значно пришвидшувати перемiщення у квартирнiй черзi.

    Соцiалiстичнi часи давно пiшли в небуття, i бiльшiсть українцiв не має жодних шансiв дiстати державне житло, ставши у чергу. А

    депутати досi будують комунiзм - користуються неабиякими благами за рахунок держави. Як кажуть, кожному по потребах. А потреби у парламентарiв - дай Боже кожному.

    Дарма поборники справедливостi силкувалися достукатись до совiстi депутатiв, нагадуючи, що вони мають у власностi iншу нерухомiсть, цiлi маєтки i навiть заводи, тодi як бiльшiсть українських родин не може дозволити собi таку розкiш, як окреме помешкання.

    Як бачимо, апеляцiї громадськостi та полiтикiв не мали успiху, а парламентарiв критичнi заяви лише спонукали до активних дiй. Особливо надихало те, що наданi квартири не мають статусу службового житла -- вiдповiдно до закону, вони залишаються у власностi депутатiв чи їхнiх родин i пiсля закiнчення строку повноважень.

    …Не залишився без квартири i колишнiй мер Ужгорода Сергiй Ратушняк, який на «покращення житлових умов у м.Києві» отримав з держбюджету «матеріальну допомогу» у розмірі 277 300 гривень ("Українська правда")! І це при тому, що п.Ратушняк скрізь заявляє, що він, який створив десятки «успішних» підприємств, не є бідною людиною. Чом же тоді такий «совістливий» ужгородський нардеп, взяв та й не відмовився від цих грошей? Адже на них можна було б купити кілька квартир для киян, які гостро їх потребують! Навіть попередники Ратушняка (окрім Н.Шуфрича, який також отримав квартиру в Києві за рахунок держбюджету), що представляли Ужгород у Верховній Раді України, не повважали за можливе покращити свої житлові умови за рахунок тих, хто виявив їм довіру представляти свої інтереси в парламенті. Серед них і депутат ВР України другого скликання Сергій Слободянюк, який має перед народом України набагато більше заслуг, аніж п.Ратушняк. Хоча б у тому, що воював в Афганістані, повернувшись звідти інвалідом. Проте п.Слободянюк, на відміну від Ратушняка, не тільки не обзавівся житлом в столиці, але й грошової компенсації за це не взяв, справедливо вирішивши, що комусь із співвітчизників квартира і гроші потрібні більше, ніж йому...

    Однак усе це головному «герою» нашої оповіді абсолютно чуже, бо згадану совість він давно вже розгубив і сьогодні більш відомий на всю Україну своєю скандальною поведінкою, яка межує з криміналом. Чого варті тільки кулачні розборки Ратушняка з невгодними йому людьми, після яких останні часто-густо потрапляють на лікарняне ліжко…

    Від зустрічі із Законом пана нардепа рятує лишень депутатська недоторканність, однак, як кажуть, скільки ниточці не витися, а кінець все одно буде. Так і нахабній вседозволеності Ратушняка, врешті-решт, має прийти кінець, інакше як же тоді назвати державу, яка дозволяє одним громадянам без усіляких для них наслідків бити інших громадян, в кишені яких, проте, немає депутатського мандату?

    Клуб професійних журналістів Закарпаття.
    Ратушняк захотел вернуть раскулаченным все награбленное. Наверное получил хорошо оплаченный заказ
    Сьогодні вночі в Ужгороді мало не вбили голову Закарпатської обласної організації Партії промисловців і підприємців України Іштвана Цапа
    Чергове відкрите звернення Ратушняка до Ющенка
    Пан Ратушняк переплутав науковців
    із аборигенами мікрорайону "Радванка"!(Оновлено)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У Ратушняка, як бачу, у всьому, за що не візьметься, один тільки інтерес — шкурницький. Аби тільки під себе побільше підгрести. А в нардепи пішов, аби можна було морди направо й наліво бити — і без усяких тобі наслідків! Недоторканний як ніяк!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Верно подмечено: нардепы уже всю совесть растеряли. Не бедные ведь люди, многие — миллионеры, тот же Ратушняк, например, а от дармовщинки не отказываются! Хотя и знают, что эти деньги многим из нас совсем бы не помешали — даже в виде той же малогабаритной квартиры.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Народна" партія і Ратушняк - політичні Содом і Гомора

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Жаль мне "Народную" и ее лидера. неплохой же мужик Литвин, ей Богу!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ратушняка й Шуфрича — в народ! Нехай послухають, що про них простий народ гомонить. Хоча, шановні ужгородці,судячи по вчинках вашого Ратушняка, йому на це точно наср...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата не в Народній, а в "АНТИНАРОДНІЙ"партії, з гаслом "МИ" ДІТИ КУЧМИ" з народними грошима!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все у нашому житті повторюється. І якщо перший раз — це "комедія", то вдруге і втретє — це вже трагікомедія!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну, ти, Історик, даєш! Та те, що витворяють нинішні "народні обранці", це — просто знущання над більшістю народу України та паразитування на його поті й крові!..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чого ви до Рати причепилися? Там майже всі "обранці" від Закарпаття нахапалися. І ще більші суми у них. І той же Балога, і Іванчо, і Кеменяш...Ну, Рата позаздрив і собі присмоктався до бюджету державного! Даєш 17-ий рік минулого століття!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проте п.Слободянюк, на відміну від Ратушняка, не тільки не обзавівся житлом в столиці, але й грошової компенсації за це не взяв, справедливо вирішивши, що комусь із співвітчизників квартира і гроші потрібні більше, ніж йому...

    Ne smishit' lyudej. п.Слободянюк velykyj zlodij, jakoho Rata vyviv v "lyudy". Vin ukrav stil'ky... Nema pro scho hovoryty.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ратушняк и Шуфрич - близнеци-братья. Оба скандалисти, оба издевались над женами, оба непрочь наложить лапу на народное добро.