ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородці стали одними з фундаторів "Студентського європейського парламенту"

    19 апреля 2024 пятница
    32 переглядів

    11 листопада у Чернівцях відбулося установче засідання Міжрегіонального об’єднання «Студентський європейськтй парламент»(СЄП). Участь у його створенні прийняли представники студентського самоврядування семи ВУЗів з Чернівців, Кам’янець-Подільского, Одеси, Тернополя та Ужгорода. Окрім того в якостіі гостей були присутні студенти з Києва, Луцька, Львова, Молдови, Польщі і Румунії. Як повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі СЄП, у декларації намірів щодо утворення СЄП делегати першого засідання проголосили про спрямування своїх дій на об’єднання студенства України і налагодження, поглиблення і зміцнення зв’язків студентської молоді з студентами з іноземних країн. Також була проголошена готовність вивчати, засвоювати та поширювати європейську практику демократичного самоврядування.

    За структуру прийнята модель двопалатного парламенту, який складається з палати лідерів та палати представників. Головуваня в обох палатах почергове – регіон, який приймає засідання представляє свої кандидатури Голів. Голови затверджуються усіма делегатами на засіданнях палати. Координаційна робота була покладена на Секретаріат, в якому представлені всі регіони – члени СЄП.

    Розроблена стратегія діяльності СЄП на найближчі півроку. Вже починаючи з грудня кожен місяць планується проводити один спільний захід. Найближчим часом також почнеться робота по залученню до співпраці інших ВУЗів.

    Вже наступного дня, у суботу, 12 листопада, депутати СЄП прийняли участь у І міжнародній студентській науково-практичній конференції «Стан та проблеми функціонування студентських організацій у вищих навчальних закладах».
    Ужгород: Феномену Закарпатського державного університету — 10 років!
    Пан Ратушняк переплутав науковців
    із аборигенами мікрорайону "Радванка"!(Оновлено)

    В Ужгороді відрокфестивалив "Огурок"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору