ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Ужгородській митниці викрито чергову аферу з псевдоекспортними операціями

    24 апреля 2024 среда
    28 переглядів

    На митному посту „Мукачево” Ужгородської митниці оперативники податкової затримали вантажівку з партією металовиробів. Згідно з документацією сталеві антикорозійні труби експортувалися за кордон одним із столичних акціонерних товариств. Також у супровідних паперах зазначалась вартість продукції – невелика партія труб коштувала понад 47 мільйонів гривень. Зацікавившись такою високою ціною товару, податківці провели документальну перевірку і з’ясували, що ця експортна операція є лише черговою оборудкою тіньовиків.

    Київське підприємство через комісіонера намагалося вивезти за кордон на адресу англійської фірми сталеві труби, завищивши їх вартість у сотні разів. Згідно з документами виробником продукції виявився нікопольський завод. Під час перевірки податківці встановили, що шахраї підробили документацію, адже в той час завод навіть не працював.

    Також вдалося встановити реальну вартість металовиробів, що, згідно з експертним висновком Закарпатської торгово-промислової палати становить близько 132 тис. грн..

    Таким чином, за попередньою інформацією, експорт труб за завищеною у сотні разів ціною потрібен був бізнесменам лише для того, щоб сформувати податковий кредит та відшкодувати з бюджету податок на додану вартість.

    Наразі партію металовиробів вилучено. Триває перевірка, повідомляє сайт Державної податкової адміністрації України.
    Прийшов кінець ще одній підпільній закарпатській АЗС
    Закарпатський податківець поплатився за сприяння підприємництву...
    Закарпаття: хто кого дурить?
    Тарас Триндяк: "Кожного платника треба поважати!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору