ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тікаючи з одного пекла, нелегали потрапляють в інше…

    24 апреля 2024 среда
    45 переглядів

    В Україні постійно знущаються над міґрантами та шукачами притулку. Про це в своїй доповіді заявила міжнародна правозахисна організація хьюман райтс вотч. Експерти протягом останнього року отримали свідчення більш ніж 150 втікачів в пунктах тимчасового перебування біженців – більшість з них говорять про побиття, відсутність медичної допомоги та елементарного харчування. Правозахисники вже за кілька днів планують оприлюднити доповідь в Єврокомісії. Тікаючи з одного пекла, ми потрапили в інше - це слова біженців, які шукають притулку в обіймах молодої української демократії, повідомляє "1+1". Голод, відсутність елементарної медичної допомоги, свавілля і корупція серед правоохоронців - це все, що може запропонувати Україна біженцям з гарячих точок. Чеченець Аслан витримав війну в Грозному. А от після війни не зміг знестИ переслідувань з боку російських спецслужб. В різних регіонах Росії його не брали на роботу, а дітей били на вулицях. Чотири місяці тому родину Єльжуркаєвих зняли з потяга українські прикордонники.

    Від східного до західного кордону розмір відкупного суттєво зріс – із 2000 російських рублів до 200 доларів. У Словаччині не пощастило і Аслана та дітей повернули в Україну. В Чопському центрі для біженців його та маленьких синів 6 діб тримали в різних камерах – звільнитися вдалося лише завдяки випадковій появі у Чопі угорських правозахисників. На думку європейців вирішити будь-яку проблему без хабаря мігрантові не світить.

    Вже третій місяць чеченці марно намагаються отримати довідку про те, що клопотали про отримання статусу біженця –в еміграційних службах немає бланків, і перша-ліпша перевірка документів погрожує Ельджуркаєвим депортацією. 15 діб вони ночували на вокзалі, тепер сидять в офісі американської правозахисної організації ХІАС. Поки батьки розповідають юристам свої невеселі історії, діти грають у війну. Втікачів з Чечні зараз у Києві більше 2 тисяч – протягом трьох років жоден з них не отримав статус біженця.

    По статус біженця цього року звернулися півтори тисячі втікачів. Отримав його аж 31 мігрант. У представництві ООН твердять що прикордонники та міліція просто не дають змоги біженцям писати ці заяви. Експерти переконані - якщо Україна підпише угоду про реадміссію – а саме цього вимагає Євросоюз – то сюди повертатимуть всіх незаконних мігрантів та біженців. А з України їх витурять далі – в Чечню, Ірак чи Афганістан, де їм може загрожувати смерть.

    Взаємини між оонівською структурою та державними чиновниками не надто люб”язні. Втім підозріле ставлення до шукачів притулку – звичайне правило в цілому Євросоюзі.

    Держкомміграції не хоче перетворювати Україну в мекку незаконних мігрантів, а правозахисні організації намагаються змусити українських чиновників просто виконувати закон. Діяльність перших та других відбувається ніби в різних площинах, а тим часом ці діти та їхній батько щодня шукають місце, щоб переночувати.
    Перший раунд українсько-угорських консультацій з консульсько-правових питань пройшов в Ужгороді
    Закарпатье: На границе — окоченевшие 3 нелегала. Мертвые!
    Арестован организатор теневого канала переправки людей через госграницу Украины с Венгрией и Словакией
    У Перечині зловили 10 індійців!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Предлагаю всем, кто солидарен с АВТОРООМ, и
    ему лично. Возмите себе на иждевение по одному нелегалу а не вешайте их на шею государства чи граждани батрачат по всему миру.