ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді презентовано соціальний проект проти насилля

    20 апреля 2024 суббота
    60 переглядів

    Сьогодні в Закарпатській обласній науковій бібліотеці презентовано об’єднання кількох місцевих організацій у єдину систему протидії насильству, чим започатковано соціальний проект "Об’єднаймо наші зусилля за життя без насилля". Мета — єднання зусиль громадських та державних організацій, окремих людей та громад краю для розбудови суспільства, вільного від насилля. Презентований проект започаткували громадсбке об’єднання „Коаліція з попередження насильства у сім’ї”, ГО „Інтуїція”, Ужгородський Центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, Закарпатський осередок Української спілки психотерапевтів, кафедра соціальної роботи УжНУ, „Падіюн”, обласна наукова бібліотека та місцеве представництво Міжнародної організації милосердя (АІС).

    За словами голови ГО „Коаліція з попередження насильства у сім’ї” Володимира Башкірєва, проект відкритий до співпраці з усіма зацікавленими сторонами, а стартує він першим інформаційним матеріалом — посібником для дітей „Підліткові побачення: зроби свій вибір!”. Книжка, видана тиражем 500 примірників, знайомитиме підлітків із загрозою насилля та вчитиме конкретним способом протидії йому. Взяти активну участь у донесенні цієї інформації за призначенням пообіцяла директор Закарпатської обласної наукової бібліотеки Людмила Григаш. У школах Мукачівщини, Перечинщини, Великоберезнянщини і Хустщини посібник розповсюджуватимуть волонтери Коаліції і студенти кафедри соціальної роботи УжНУ.

    Перший друкований порадник члени проекту називають першим кроком запровадження сучасних стандартів розв’язання соціальних проблем, які окрім створення та поширення інформаційних матеріалів передбачають також тренінгові програми, семінари для фахівців, індивідуальне консультування та організацію психокорекційних груп і груп самодопомоги для жертв насильства та кривдників. Як розповіла голова осередку Української спілки психотерапевтів Вікторія Онищук, матеріали посібника, а також інформацію про діяльність проекту можна буде знайти на Інтернет-сторінці www.intuition.in.ua. Ресурс належить мукачівській ГО „Інтуїція”, створеній випускниками кафедри соціальної роботи УжНУ, які займаються саме подоланням проблеми насильства. За словами Вікторії Онищук, робота з підлітками є чи не найбільш важливою та плідною. Адже саме у підлітковому віці люди замислюються, який стандарт вони хочуть закласти у власну сім’ю. Найчастіше люди копіюють традиції власної сім’ї, доля якої не завжди є щасливою. Часто кривдник просто не знає іншого сценарію поведінки, тому робота психологів сьогодні набуває все більшої необхідності.

    Маргарита Вовканич, викладач кафедри соціальної роботи УжНУ торкнулася проблеми ставлення суспільства до насилля: „За традицією люди нерідко звинувачують саму ж жертву у тому, що вона потерпіла від насилля. Не є винятком, на жаль, і законодавець, який поняттям віктимності виправдовує кривдників. Батьки вчать дітей, особливо хлопчиків, відповідати на образу „здачею”, чим ризикують виховати майбутнього насильника. Хоча сьогодні чимало чоловіків також не захищені від насильства”.

    Водночас Володимир Башкірєв повідомив, що незабаром в Ужгороді розпочне роботу спеціалізований центр „Чоловіки проти насильства”.
    Мы хотим, чтобы Украина вступила в ВТО
    Чому не працює Закон України "Про попередження насильства в сім’ї"?
    На Закарпатті проживають 749 проблемних сімей, в яких виховується 1824 дітей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору