ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Збудника черевного тифу у водогоні закарпатського міста Перечин не виявлено

    25 апреля 2024 четверг
    48 переглядів

    За повідомленням Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції, збудника черевного тифу у водогоні міста Перечин станом на 9 грудня не виявлено. Санепідеміологи обласної СЕС спростували інформацію, поширену напередодні ЗМІ з посиланням на лікарів СЕС Перечинського району про те, що у водогоні міста знайшли інфекцію. Як повідомили у прес-службі управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА, у зв’язку зі спалахом черевного тифу в селі Сімер Перечинського району загалом госпіталізовано 57 осіб. В Ужгородській інфекційній лікарні – 14 осіб. У шістьох із них діагноз черевний тиф підтверджено лабораторно – методом гемокультури, перебіг захворювання середньої та легкої ступені важкості. Восьмеро перебувають у лікарні через те, що мали безпосередній контакт із хворими.

    Крім того, до Перечинської ЦРЛ з початку спалаху госпіталізовано 43 людей, які перебували у безпосередньому контакті з хворими, або у них спостерігалося підвищення температури.

    У протиепідемічних заходах у вогнищі спалаху інфекції задіяно 95 медиків, серед яких 32 лікарів.

    Сьогодні на місці в с. Сімер працювала комісія МОЗ України у складі заступника головного державного санітарного лікаря України з питань епідеміології Мухарської Л.М., провідних фахівців Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського АМН України та Інституту гігієни та медичної екології ім.. О.М. Маразеєва АМН України.
    На Закарпатті на черевний тиф уже захворіли 54 людини
    Мэр Перечина просит Ющенко ввести чрезвычайное положение
    Шуфрич нашел кармическую причину эпидемии птичьего гриппа. Виноват – Балога
    Закарпаття: Попередній діагноз "черевний тиф" поставлений 14 краянам

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору