ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті діагноз "черевний тиф" підтверджено вже в семи чоловік

    19 апреля 2024 пятница
    48 переглядів

    Діагноз черевний тиф підтвердили ще одному хворому у Перечинському районі Закарпаття. Тож загалом інфекцію виявили у 7 людей. Ще 23 особи перебувають у стаціонарі, з підозрою на хворобу. На думку головного санітарного лікаря Перечинського району Сергія Полянського, кількість хворих може зрости до 100. Питною водою із водогону профтехліцею було інфіковано понад 800 людей, вважає головний санітарний лікар Перечинського району Сергій Полянський. Але говорити про реальну кількість уражених людей можна буде лише після закінчення інкубаційного періоду хвороби, який триває від 7 до 21-го дня.

    Сергій Полянський, головний санітарний лікар Перечинського району:

    - Кінець інкубаційного періоду буде 21 грудня, от тоді ми можемо сказати про закінчення, не закінчення, а про реальні масштаби данної ситуації, тож період з 15 до 21 грудня, практично і буде картина реальної ситуації, яка склалася в Сімері і ліцеї.

    Зараз у Сімері лікарі закінчили дифузне хлорування всіх криниць та туалетів. Туди поставили спеціальні керамічні патрони з хлоркою, якої вистачить на місяць. Лікарі стверджують, що вода у селі вже придатна для вживання.

    Ліцеїстів відпустили додому, де вони перебувають під наглядом лікарів. Інфекціоністи продовжують здійснювати подвірні обходи у Перечині, Сімері та інших населених пунктах. Всіх з підвищеною температурою одразу шпиталізовують до районної лікарні.

    У Перечинському районі необхідно провести щеплення проти тифу, оскільки за статистикою від 2 до 5% хворих стають носіями небезпечної інфекції. З обласного бюджету для запобігання поширення черевного тифу виділили 96 тисяч гривень. Цих грошей замало щоб вжити всіх необхідних заходів. Лікарі сподіваються на підтримку Міністерства охорони здоров”я.

    Галина Ярцева, Андрій Гоцуляк, "5-й канал".
    Епідемії черевного тифу на Закарпатті не буде?
    Закарпатье: Спецслужбы активизировались в связи со вспышкой черевного тифа
    Чопские пограничники задержали 22-х нелегалов, а их словацкие колеги — 14
    Закарпаття: З підозрою на черевний тиф госпіталізовано ще двох краян

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору