ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До 1 року не доживають 13 юних закарпатців!

    24 апреля 2024 среда
    51 переглядів

    За даними Державного комітету статистики, упродовж 10 місяців цього року число дітей, що вмирають на першому році свого життя, зросло на піввідсотка. У європейських країнах високою вважається смертність немовлят, коли із тисячі помирає понад семеро.

    Статистика свідчить, що в Україні із 1 тисячі народжених не доживають до року 10 дітей. Майже половина з них гине від розладів, що виникають в дитячому організмі ще до народження.

    На перше місце серед причин смертності немовлят фахівці виносять травми та хвороби жінок у перші місяці вагітності. На другому місці – вроджені вади плоду, на які разом з хромосомними порушеннями припадає майже 30% смертей немовлят.

    Найбільше дітей до 1 року помирає в Чернігівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Тамтешні показники перевищують середньоукраїнський майже на 3 одиниці.

    Серед причин зростання смертності породіль, яка найвища в Кіровоградській та Чернівецькій областях, фахівці називають погіршення загального стану здоров’я та недостатню роботу з жінками групи ризику в сільській місцевості, повідомляє "BBC".
    Ужгородське немовля отруїлося ...грибами!
    Геннадій Москаль: Немовлят в Україні не крадуть!
    На Закарпатті відкрили новий будинок сімейного типу
    Ужгородські бранці "грошотягів"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору