ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи добре дбають про безпеку туристів на Закарпатті?

    24 апреля 2024 среда
    33 переглядів

    На Закарпатті про безпеку туристів дбають недостатньо. Більшість прокатних пунктів Закарпаття заполонило списане гірськолижне обладнання. З майже 60 діючих на території області підйомників, понад половина з них функціонує з порушенням правил експлуатації та іншими хибами. На канатних витягах, в основному, не працюють системи аварійної зупинки на випадок зриву тросу. Їх власники інколи забувають не тільки про необхідність кваліфікованого монтажу, але й грамотного обслуговування обладнання. Підйомники далеко не єдиний елемент небезпеки гірськолижної інфраструктури. Мова йде про туристичні маршрути, якість трас, компетентність інструкторів і про багато що інше. «На території області досі не проведено паспортизації туристичних маршрутів, які б мали проходити в безпечних для відпочиваючих місцях, – коментує ситуацію виконуючий обов’язки начальника Головного управління МНС України в Закарпатській області Володимир Бодак. – Самі ж гірськолижні траси не марковані знаками безпеки, а на турбазах відсутні інформаційні знаки, які дають бодай уявне поняття про те, з чим ви можете зіткнутися на трасі під час її проходження. У кінцевому результаті це призводить до того, що чимало початківців та екстремалів з інших регіонів закінчують свій відпочинок на лікарняних ліжках».

    Відповідно до Закону України «Про туризм», опікуватися безпекою туристів повинні місцеві органи влади та суб’єкти туристичної діяльності. Вони зобов’язані створювати безпечні умови в місцях надання туристичних послуг, забезпечувати належне облаштування трас походів, прогулянок, екскурсій тощо, повідомили в Центрі пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

    Еменесники мають претензії до підприємців турбізнесу і стосовно неналежного протипожежного забезпечення. Зокрема на полонині Драгобрат триває забудова територій об’єктами туризму та відпочинку людей без відповідного їх протипожежного забезпечення та захисту туристів. Системи зв’язку та оповіщення про надзвичайні ситуації, зовнішнє протипожежне водопостачання, пожежне депо та під’їзні дороги з твердим покриттям відсутні. Водночас пожежному автомобілю, щоб подолати 18 км бездоріжжя (відстань від селища Ясіня до полонини Драгобрат) потрібно майже дві години, а на полонині спорудили чотири десятки готелів та мотелів.

    Надходження вчасної кваліфікованої медичної допомоги за таких умов також приречене на поразку.
    Туристичні контрасти Закарпаття
    Закарпаття — край невичерпних туристичних можливостей
    Карпати: Плануючи похід у гори, варто завжди готуватися до найгіршого...

    На Закарпатті завершують розробку мережі піших маршрутів для туристів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору