ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Збережіть наш будинок!" — про це волають мешканці будинку №45 по вул.Грушевського в Ужгороді

    19 апреля 2024 пятница
    32 переглядів

    …Зграї комарів цілий рік, постійна вологість у кімнатах, цвіль на одязі, гнилі паркет та килими і під час опалювального сезону смердючий запах від застояної води та фекалій у підвалі — в таких умовах змушені жити мешканці будинку №45 по вул.Грушевського в Ужгороді...

    І це — далеко не повний список тих жахливих умов, у яких животіють ці люди з... 1972 (!) року, тобто з часу введення будинку в експлуатацію. Дах протікає і якщо мешканці перших 3-х поверхів потерпають від каналізаційних жахів підвалу, то люди, що живуть на 5-му поверсі, постійно страждають у дощовий період від систематичних злив зі стелі власної домівки.

    Двір — не в кращому стані (на фото): не працює ливнева каналізація. В жовтні робітники водоканалу відрили у дворі трубу, яка протікала, та замість полагодити, забили чопик і вода й далі протікає... А кошторисом водоканалу на 2005 рік було затверджено 21 тис. грн. Рік минає, а в цьому дворі (та, зрештою, і в багатьох інших) ситуація зовсім не змінилась.

    На численні скарги мешканців надходили листи-відповіді і з міської санепідемстанції, і зі ЖРЕРу, і з виконавчого комітету Ужгородської міської ради, де зобов’язувались провести ремонтні роботи до липня 2005 року, ліквідувати причину затоплення підвалу і т.д., і т.п. Та роботи досі не виконані, щоправда, крім... побілки під’їзду (від якої в суцільній вологості немає жодної користі).

    Врешті-решт, мешканці підготували звернення до депутатів фракції Соціалістичної партії України з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми та дізнатись, як же ж було використано ту 21 тисячу гривень, передбачену кошторисом Ужгородського водоканалу.

    За кілька днів, вивчивши ситуацію, депутати Ужгородської міської ради, члени фракції СПУ Сергій Слободянюк та Олександр Доктор підготували депутатський запит на ім’я Віктора Погорєлова, в якому просять негайно доручити Головному управлінню міського господарства вжити першочергових заходів із приведення до належного стану комунікацій підвалу цього будинку; забезпечити негайне виконання робіт по санітарній очистці території та підвальних приміщень, вказаних у листах від СЕС та заступника міського голови Повхана Й.; передбачити при формуванні бюджету на наступний рік кошти для ремонту даху та капітального ремонту 45-го будинку по вул.Грушевського.

    Нассамкінець депутати просять доручити КРУ та міськфінуправлінню перевірити використання 21 тис.грн., що були передбачені на роботи по ремонту дворових ливневих комунікацій.

    Аня Розій.
    Хуст: Утеплення по новітній технології збереже тепло в школах та домівках
    Через бездушність працівників ЖРЕР-3 71-річна ужгородка-інвалід змушена переїжджати із власної квартири до рідні
    Ужгородець Юрій Фогел — лауреат Всеукраїнського конкурсу успішних управлінців "Топ-менеджер України’2005"
    Юрій Фогел: Батареї просять тепла,
    або відверто про проблеми "Ужгородтеплокомуненерго"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Знову все звалили на плечі міських депутатів, хоч і соціалістів... А влада де ?!?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А-ту: Ужгородська влада зайнята підготовкою виборів, а до проблем простих ужгороців їй — ...ть!