ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Україна і Словаччина спільно захищатимуть свій водний простір

    25 апреля 2024 четверг
    47 переглядів

    Співробітництво в галузі гідротехнічних робіт, гідрометеорології, охорони якості прикордонних вод, забезпечення надійного протипаводкового захисту на прикордонних територіях та інші актуальні питання розглядали 14-16 грудня в Ужгороді учасники українсько-словацької комісії по прикордонних водах.

    З часу підписання у 1994 році у Братиславі (Словаччина) Угоди між урядами України і Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах це вже одинадцяте таке зібрання. Цього разу українську та словацьку делегації на засіданні очолювали відповідно Ярослав Гадзало, перший заступник голови Держводгоспу України, та Мар’ян Супек, керівник водного відомства міністерства охорони навколишнього середовища Словацької Республіки.

    Уповноважені урядів обмінялися думками щодо діяльності Водного форуму басейну р. Тиса, обговорили питання впровадження у Словаччині рамкової Водної директиви Європейського Союзу. Було розглянуто і можливість спільної участі у проектуванні та будівництві протипаводкових гідротехнічних споруд в басейні річок Уж та Латориця, які становлять спільний інтерес для обох країн. Учасники засідання оглянули гідротехнічні об’єкти в басейні р. Тиса на території Ужгородського, Берегівського, Тячівського та Рахівського районів.

    За результатами ХІ засідання комісії уповноважені урядів підписали відповідний протокол.
    Водогосподарники України та Угорщини працюють на водах Закарпаття
    Закарпаття. Міжнародне співробітництво в галузі охорони якості поверхневих вод басейну ріки Тиса за останні роки значно покращилось
    В Ужгороді проходить нарада експертів країн-учасниць Водного Форуму басейну річки Тиса
    Співробітництво на прикордонних водах у Закарпатті поглиблюватиметься

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору