ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Сьогодні та завтра в гірських районах Закарпаття можливе сходження снігових лавин

    18 апреля 2024 четверг
    46 переглядів

    У другій половині дня 16-го грудня та протягом 17-го грудня по Закарпатській області передбачаються складні погодні умови, сильний в горах дуже сильний сніг та мокрий сніг, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, посилення південно-західного вітру до 15-20, в горах 19-24м/с, на високогір’ях до 35-40 м/с.

    З огляду на те, що по області передбачаються складні погодні умови Головне управління МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців, особливо гірських районів, з проханням вжити всіх заходів безпеки аби не постраждати від негоди – прибрати або закріпити речі, які знаходяться на подвір’ї або балконі; відтранспортувати авта з-під ліній електропередач та сухих дерев, позачиняти вікна та по можливості захистити їх щільними віконницями, прибрати ліжка з-під вікон з великими шибками. Бажано відкласти нетермінові поїздки до припинення сильних снігопадів та без нагальної потреби не виходити з дому.

    Окреме прохання до всіх відвідувачів турбаз та відпочиваючих, суб’єктів підприємницької діяльності, які надають туристичні послуги - огляду на суттєве погіршення погодних умов, ГУ МНС України в Закарпатській області, закликає Вас відкласти свої відвідини гірських масивів та не здійснювати сходження в гори до нормалізації синоптичної ситуації.

    За прогнозами Українського Гідрометеоцентра 17-18 грудня буде хмарно з проясненням, сильний, в горах дуже сильний сніг та мокрий сніг. Хуртовини, ожеледиця. Вітер південно-західний 9-14, в горах до 24, на високогір’ях 35 м/с. Температура повітря вночі 1° тепла - 4° морозу, вдень 2° тепла - 3° морозу, в горах місцями вночі 5-10°, вдень 3-8° морозу. 18-го слабкий сніг. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 3-8°, вдень 0-5° морозу, в горах місцями до 10° морозу.
    Лавини зійшли у чотирьох районах Закарпаття
    На Закарпатті снігова лавина ледь не накрила 2 мікроавтобуси

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору