ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Свята, яких чекають усі...

    29 марта 2024 пятница
    47 переглядів

    У прикордонному Чопі на Закарпатті значна частина населення – католики. Днями вони зустрічали Різдво Христове, яке православний світ ще тільки готується зустріти. Найбільше чекали цього свята, звичайно, діти. Радості їхній не було меж. Адже й зимові канікули почалися, і новорічні ранки пройшли, як і ряд інших заходів.Директор Чопської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з угорською умовою викладання Василь Мага люб’язно розповів, які дійства проходили у стінах ввіреному йому навчальному закладі, та й не тільки. У всіх початкових класах пройшли новорічні ранки. Костюмовані, як і належиться у таких випадках. А всім учням було вручено солодощі, на які цьогоріч розщедрився і міськвиконком/

    Розповів Василь Васильович і про чудовий концерт, приурочений Різдву Христовому. Відбувся він у міському Будинку культури. спільними зусиллями учнів угорської міської музичної шкіл, а також працівників БК, вдалося передати всю повноту різдвяної таємничості. Лунали пісні, колядки, ставилися сценки релігійного змісту. Аматори щиро і ралісно славили появу маленького Ісусика, який народився „не в царських палатах”, а в яслах з сіном. Та про цю подію дізнався увесь світ, бо про неї сповістила Віфлеємська зірка. Вона й показувала шлях до печери, де спочивав, зігрітий диханням волів, син Божий.

    У ці дні ходили в гості до родичів і знайомих, колядували, віншували щастя. здоров’я та всіх гараздів. А в церквах лунали різдвяні дзвони, закликаючи до миру і злагоди, взаєморозуміння і всепрощення. Дзвеніли дзвіночки колядників та злітали у небо святкові феєрверки.
    Грудень чарує, радість дарує...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору