ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Туристів, що загубилися в Карпатах, знайшли на полонині Урда!

    19 апреля 2024 пятница
    26 переглядів

    Для того, щоб відшукати серед засніжених схилів Карпат п’ятьох лижників, які заблукали в горах, про що сьогодні вже повідомляв "UA-Reporter.com", для рятувальників Ясінянського аварійно-рятувального пункту (АРП) знадобилося близько чотирнадцяти годин. Пошуки трьох мешканців Москви, одного киянина та одного мешканця Київської області розпочалися ще вчора ввечері і тривали до самого ранку, коли туристів було знайдено в будиночку лісника на полонині. Саме повідомлення про те, що п’ятеро лижників не повернулися до місця проживання надійшло до рятувальників близько сьомої вечора у вівторок, повідомили "UA-Reporter.com" у Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Закарпатській області. Відправною точкою пошуково-рятувальних робіт стала гора Стіг, де власне молоді люди й каталися на лижах. Незважаючи на темряву, рятувальникам вдалося вийти на слід москвичів та киян. Як виявилося, вони обрали хибний напрямок під час спуску з гори та заблукали, опинившись на полонині Урда.

    Тут їм пощастило натрапити на будинок лісника, в якому вони заночували, і де їх саме знайшли. Ніхто з туристів не постраждав, жодної загрози їх здоров’ю немає. Наразі вони з працівниками Ясінянського аварійно-рятувального пункту перебувають в селі Косівська Поляна, шлях до якого, був найпростіший від місця, де знайшли туристів.

    У січні це перший випадок, коли аварійно-пошукова служба Закарпатської області здійснює пошук туристів, які заблукали. Однак напередодні самого Нового року – 31 грудня рятувальники Рахівського АРП шукали чотирьох туристів, які здійснювали сходження на гору Говерла з боку Івано-Франківської області.

    Головне управління МНС України в Закарпатській області звертається до всіх гостей та відпочиваючих бути обережними, повідомляти про свої сходження в гори рятувальників найближчих АРП, слідувати їх рекомендаціям та неухильно дотримуватися правил безпеки, аби відпочинок у горах не перетворився на трагедію.
    На Закарпатті заблукали дві групи туристів
    Закарпаття: Під час спуску з гори Красія травмувалися троє туристів-лижників
    Вблизи закарпатских сел Богдан и Луги нашли пропавших ивано-франковских туристов
    Закарпаття: Туристи, остерігайтеся снігових лавин!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору