ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські рятувальники знайшли в горах заблукалого туриста-росіянина

    16 апреля 2024 вторник
    33 переглядів

    Ніч, що минула, рятувальники Ясінянського та Рахівського аварійно-рятувальних пунктів на Закарпатті знову провели в горах, розшукуючи 35-річного росіянина, який загубився поблизу полонини Драгобрат. Лижник повторив долю своїх п’яти попередників, які загубилися 3 січня. В густому тумані, він спустився не тим схилом, опинившись у долині річки Косівська, за 45 кілометрів від найближчого населеного пункту. Врахувавши всі обставини, рятувальники вирішили не йти слідом за людиною, а рухатися їй назустріч. Для цього з села Косівська Поляна було споряджено експедицію з семи досвідчених рятувальників. Окрім того, було приведено в стан підвищеної бойової готовності й працівників Мукачівського АРП, які були готові вирушити на допомогу за першої необхідності. Для того аби швидше знайти людину, рятувальники спочатку рухалися вантажівкою, а коли на заваді стали відроги гірського масиву Урду, почали рухатися пішки.

    Як розповів начальник Ясінянського аварійно-рятувального пункту Степан Ропчук, на заваді пошуковій експедиції стали перш за все нічний час, а по-друге – складні метеорологічні умови. „Густий туман та безперестанний мокрий сніг – супроводжували нас практично всю дорогу, але ми розуміли, що з цим самим стикається й людина, яку ми розшукуємо. В таких погодних умовах навіть досвідчені можуть спасувати... А вже опинитися тут одному...”

    На щастя, росіянина вдалося знайти за трохи більше ніж півдоби пошуків. Він рухався вздовж русла річки Косівська, як і передбачали рятувальники, потроху спускаючись до долини. Незважаючи на те, що йому довелося пробути в горах всю ніч, він не потребував медичної допомоги, бо перебував у русі. Тепер він повернувся до села Лазещина, де винаймає приватний будинок, аби продовжити відпочинок.

    Як повідомили "UA-Reporter.com" у Головному управлінні МНС України в Закарпатській області, подібні історії, на жаль, не завжди мають подібний оптимістичний різдвяно-новорічний кінець. Час від часу трапляються випадки, коли гори повністю виправдовують вислів про те, що жартувати з ними не варто. Тому рятувальники були б вельми вдячні відпочиваючим якби вони дотримувалися обачності, були обережними та дбали за власну безпеку. А ще пам’ятали, що про свої сходження та відлучення в гори варто повідомляти найближчі аварійно-рятувальні пункти та керуватися всіх їх рекомендаціями.
    Туристів, що загубилися в Карпатах, знайшли на полонині Урда!
    На Закарпатті заблукали дві групи туристів
    Закарпаття: Під час спуску з гори Красія травмувалися троє туристів-лижників
    Вблизи закарпатских сел Богдан и Луги нашли пропавших ивано-франковских туристов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору